Paşa'daki Çocuk Şenliği Trakya'ya Model Oldu

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Şenliği'nin üçüncüsü hafta sonu gerçekleşti. Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Memnuniyetle görüyorum ki çevre belediyelerde de bizim formatımız uygulan

GÜNDEM 23.04.2017 21:45:00 0
Paşa

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Süleymanpaşa Çocuk Şenliği, Süleymanpaşa Gençlik Merkezi’nde iki gün boyunca gerçekleşti.Önceki gün öğle saatlerinde kapılarını açan şenlikte ilk günün konukları özellikle okulları ile birlikte alana gelen öğrenciler olurken, çocuklar gün boyunca pinpon taşıma, mumya yarışı, delikli tahta, halka atma, bak bul kazan, balon taşıma,masal ve kukla atölyesi, sosis balon ve yüz boyama atölyesi ile eğlenceli anlar yaşayıp çiçek ekimi, taş boyama, noktadan resim yapımı, mozaik yapıştırma, mektup yazma ve şekil baskı ile öğrenmelerini geliştirdiler.

 

ŞENLİKTE İKİNCİ GÜN

 

Şenlikte dün gerçekleşen ikinci gün programı Mutlugiller ile başlayıp Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı Bale Bölümü gösterisi, Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı Perküsyon Grubu ve Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosu performansları ile sürdü. Mevlana İlkokulu Halk Oyunları Ekibi öncü potpori ardından Tekirdağ yöresi oyunları ile alkışlandı. Yine çeşitli yarışmalar ve atölye çalışmaları ile şenlik sona erdi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da yakından takip ettiği etkinliklerde şişme oyun grupları ile yüzleri gülen çocuklar şenlikten mutlu bir gün yaşayarak ayrıldılar.

 

TRAKYA ÇOCUKLARI KAZANIYOR

 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen şenliğin Trakya’da örnek şenlik olduğunu belirten Başkan Eşkinat; “Süleymanpaşa Belediyesi olarak Süleymanpaşa Çocuk Şenliği’nin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz iki yılda Süleymanpaşa Belediyesi, Trakya’da bir ilki gerçekleştirdi. Bu formatta bir çocuk şenliği geliştirdi. Memnuniyetle görüyorum ki çevre belediyelerde de bizim formatımız uygulanıyor. Bu sayede Trakya çocukları kazanıyor” dedi. Süleymanpaşa Çocuk Şenliği’nin çevre belediyelere örnek olmasının yanı sıra Trakya’da doğan çocukların şanslı olduğunun altını çizerek sözlerine devam eden Eşkinat şöyle devam etti:

 

ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ

 

“Burası çocuk dostu kent. Bizim önceliğimiz çocuklarımız. Elbette Atatürk’ün ulusal egemenliğimizi emanet ettiği çocuklarımız için ne yapsak az. Çocuk kulübümüz Trakya’nın en büyük sivil toplum örgütü. Gelişerek devam ediyor. Bu dönem teknolojik yüzümüzü de şenliğimize ilave ettik. Kendi imkanlarımızla geliştirdiğimiz robot atölyesi, kod atölyesi, 3d yazıcı atölyesi,ardunio başlangıç sistemleri ile Süleymanpaşalılar’ın, Tekirdağlılar’ın, Trakyalılar’ın ilgisine ve bilgisine sunuluyor. Bizim çocuklarımız farklı ve burada doğmanın ayrıcalığını yaşıyorlar.”

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ