Uyuşturucu İle Mücadelede Yerel Basına Eğitim Verilecek

Kırklareli'nde Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu, Vali Esengül Civelek başkanlığında toplandı. Kurul toplumu duyarlı hale getirmek içinnasıl haber yapılacağına dair yerel basına eğitim verme

GÜNDEM 23.04.2017 21:38:00 0
Uyuşturucu İle Mücadelede Yerel Basına Eğitim Verilecek

Toplumda giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanma alışkanlığı idarecileri hareketlendirdi. Kırklareli’nde artışın endişe verici boyutlara ulaşması üzerine sıradışı bir karara imza atıldı. Uyuşturucu ile mücadelede toplumun daha duyarlı hale gelmesinde yerel basının işlevine büyük önem veren kurul ildeki yerel basın mensuplarına bu tarz haberlerinnasıl yapılması gerektiğine dair eğitim verme kararı aldı. 

 

VALİ ESENGÜL CİVELEK BAŞKANLIĞINDA TOPLANILDI

 

Toplumdaki uyuşturucu madde kullanımının ve uyuşturucu bağlantılı suçların önlenmesi, uyuşturucu maddelerin toplum ve toplum sağlığına verdiği zararların azalttırılarak tedavi olanaklarının iyileştirilmesinin sağlanması, uyuşturucu arz ve talebinin azaltılması, kurumlar arası iş birliği yapılması konularında tüm taraflarca görüşülen “Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu” 2017 yılı Nisan ayı toplantısı, Vali Esengül Civelek başkanlığında, Valilik Atatürk toplantı salonunda yapıldı.

 

FAALİYETLER VERİ TAKİP SİSTEMİNE İŞLENECEK

 

Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit tarafından 2016-2018 yılları Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı çalışmalarının değerlendirilmesine ait verilerinin sunulması ile başlayan toplantıda; İlgili kuruluşlarca yapılması planlanan faaliyetlerin düzenli olarak Uyuşturucu ile Mücadele Veri Takip Sistemi’ne girilmesine, yerel basın mensuplarına uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratacak, duyarlılık oluşturacak haberlerin nasıl verileceği konusunda eğitim verilmesine karar verildi. Ayrıca İl Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu’nun gelecek toplantısının 23 Mayıs 2017 tarihinde yapılmasına karar verildi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN