FETÖ Yargıyı Tıkadı

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ operasyonlarında görevden almalar, giderek artannüfus ve vatandaşlar arası uzlaşı eksikliği yargıyı tıkadı.

GÜNDEM 19.04.2017 21:28:00 0
FETÖ Yargıyı Tıkadı

2016’da bir önceki yıla göre hemen adli makamların tüm birimlerinde çıkan iş yüzdesinde artış yaşanmasına karşın tıkanıklığın önüne geçilemedi. Adaletteki tıkanma acil çözüm bekliyor.

 

Kırklareli Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, faaliyet raporu ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı; ‘2016 yılında bir önceki yıla göre hemen hemen tüm birimlerde çıkan iş yüzdesinde artış sağlanmıştır. Sürekli olarak artan iş sayıları ve artan personel sayılarına rağmen dosya sayılarında öngörülen sayılara ulaşılamamaktadır. Uyuşmazlıkların dava yolu ile çözümü yerine, tarafların kendi iradeleri ile uzlaşarak uyuşmazlığa son verilmesi yöntemlerinin etkin şekilde kullanılması halinde, artan iş yükünün hafifletileceği öngörülmektedir.

 

SORUŞTURMA DOSYALARI ARTTI

 

2016 yılı 15 Temmuz günü gerçekleştirilen FETÖ/PDY darbe girişimi ve bu olaylar nedeniyle başlatılan soruşturmalar nedeniyle daha önceki yıllarda gelen soruşturma dosyalarına oranla Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturma dosyalarının daha da arttığı, ancak soruşturmaların halen devam etmesi, hâkim savcı sayısındaki azalma, personel sayısındaki azalmalar sonucunda soruşturmaların henüz tamamlanamaması nedeniyle daha önceki yıllardaki gibi soruşturma dosyaları tamamlandıktan sonra mahkemeye intikallerinin sağlanamadığı ancak belirtildiği üzere soruşturma dosyalarının oldukça fazlalaştığı gözlemlenmiştir.

 

İHRAÇLAR, NÜFUS ARTIŞI VE UZLAŞI YETERSİZLİĞİ…

 

Gerek, FETÖ/PDY operasyonları nedeniyle yapılan soruşturmalar nedeniyle açığa alınan hâkim savcı sayısı, gerek bu kapsamda açığa alınıp ihraç edilen personel sayısındaki artış, gerek nüfus artışı ve de suç artışı göz önüne alındığında uyuşmazlıkların arttığı da bir gerçektir. Bu tespitler ışığında mümkün olan en kısa sürede adaletli bir karar verilebilmesi adına halen görevde olan ve göreve yeni başlayan meslektaşlarımız ve mesai arkadaşlarımızın, yardım personelimizin elinden geldiğince kapasitelerinin üzerinde bir çalışma sergiledikleri de bu süreçte gözlemlenmiştir’

 

Haber / Mensure KARDEŞ