Gündem Sırası Halkta

Pazar günü gerçekleşen referandumu AKP'deki bariz erimeye karşın, "Zafer" havasında karşılayan iktidar partisinin "Tek adamlık" için iki ay boyunca oluşturduğu gündem bitti.

GÜNDEM 18.04.2017 21:00:00 0
Gündem Sırası Halkta

Şimdi sıra belediye başkanı, sanayicisi, bilim insanı üreticisi ile sözcüleri şahsında halkın gündeminde. Anayasa değişikliğini savunanı ile savunmayanı ile halk iktidarın gündeminde yerini almış, iki ay boyunca referandum ile yatıp katmıştı. İktidarın halkın gündeminde yer alıp almayacağını zaman gösterecek.

 

HALKIN SÖZCÜLERİ DİYOR Kİ

 

Halkın sözcülerinden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kömürlü termik santrale ilişkin olarak üstelik OHAL dönemindeki acil kamulaştırma kararına karşın halk için proje teklifi sunduklarında asgari iki yıl beklediklerini söyledi. Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler ithalat ile ihracat rakamları arasındaki uçurumda da kendisini ifade eden tüketim toplumu olmamızı ister istemez hatırlattığı açıklamasında üretim ve ihracata işaret etti.

 

BELGELİ KONUŞTULAR

 

Termik santrali tarım ve çiftçiler ile konuşan akademisyenlerden Prof.Dr.TamerDodurka çevre ve tarıma zararını anlatırken kaynak olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı gösterdi. Prof. Dr. Doğan Kantarcı ise ülkemizde sanayinin temiz enerji ile desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kantarcı, “Trakya elden çıkarılmamalı. Milli enerji programına dönülmeli” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ