Baysan Çorlu Aidiyetini Örmeye Ağrı'dan Başladı

Yaşamını Çorlu'da sürdüren gurbetçi vatandaşların kente olan aidiyet duygularını perçinlemek amacıyla çeşitli çalışmalar ve etkinlikler düzenleyen Çorlu Belediyesi'nin Başkanı Ü

GÜNDEM 17.04.2017 21:18:00 0
Baysan Çorlu Aidiyetini Örmeye Ağrı

Başka illerden gelerek Çorlu'ya yerleşen ve yaşamlarını Çorlu'da sürdüren vatandaşların kente olan aidiyet duygularını perçinlemek amacıyla çeşitli çalışmalar ve etkinlikler düzenleyen Çorlu Belediyesi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.Şehirlerimizin düşman işgalinden kurtuluş günlerinde Çorlu'da yaşayan vatandaşlarla dernekleri vasıtasıyla bir araya gelmeyi hedefleyen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ilk buluşmayı Ağrılılar ile gerçekleştirdi. BaşkanBaysan’a ziyaretinde Başkan Yardımcıları SerhadÇatalkaya, Erdoğan Demirci ve Ahmet Sarıkurt ile Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk eşlik etti. birlikte Çorlu Ağrılılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Kaya, dernek yönetimi, üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

O MEZALİM UNUTULMAZ

 

Ağrı'nın dünya üzerinde Ağrı Dağı ile en çok tanınan yerleşim yerlerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Baysan şehirlerimizin kurtuluş günlerinde Çorlu'ya yerleşen ve yaşamlarını burada sürdüren 81 ilden vatandaşımızla bir araya gelmeyi hedeflediklerini belirtti. Baysan, "Bu kapsamda ilk buluşmamızı Ağrı ilimizin çeşitli ilçelerinden Çorlu'ya gelen siz değerli dostlarımızla gerçekleştirdik. 14-15 ve 16 Nisan tarihleri Ağrı için önemli tarihler. Ağrı'da yaşayan vatandaşlarımız 1914 yılında yaşanan işgal ve işgal süresince yaşananları asla unutmamıştır. Yaşanan mezalimleri unutmak mümkünde değildir. Yüce Türk Milleti özgürlüğünden asla ödün vermeyeceğini Kurtuluş Savaşı’yla ortaya koyarken, 99 yıl önce kendisini, tarihini ve şerefini asla başkalarının çiğnemesine müsaade etmeyen kahraman Türk Ordusu ve Ağrılılar destan yazmışlar ve kahramanlıklarını insanlık alemine göstermişlerdir” dedi. Baysan şöyle devam etti:

 

HEM HAK HEM BİR VAZİFE

 

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önemli bir sözünü de hatırlatmakta fayda görüyorum. Atatürk, ‘En büyük eserim, Türkiye Cumhuriyeti’dir’ derken güvendiği tek gerçek, milletinin sahip olduğu engin kültürüdür.  Ulu önderimiz medeniyet safında layık olduğun mevkii sana parmağı ile gösteriyor. Oraya yürü ve yüksel! Bu senin için hem bir hak hem de bir vazifedir. Bu ülkenin vatansever evlatları da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürümüş ve yürümeye de devam edecektir. Bu vesile ile bize bu toprakları vatan eyleyen başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ