Yardım TIR'ı Suriye'ye Gönderildi

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Suriye'nin El-Bab bölgesine gönderilmek üzere toplanan kırtasiye malzemeleri, okul araç gereçleri ve okul donatım malzemesi dolu olan yardım TIR'Ä?

GÜNDEM 17.04.2017 21:17:00 0
Yardım TIR

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde araca yüklenen yardımlar, Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin katıldığı programın ardından  Suriye’nin El-Bab bölgesine gönderildi.

 

TÜM OKULLAR KATILDI

 

Yardım TIR’ının gönderilmesi sırasında konuşan Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım “Tüm okullarımızın katılımıyla Suriye’nin El-Bab bölgesindeki zor durumdaki çocuklarımıza kırtasiye yardımı topladık. Bu yardımlar Serhat şehri Kırklareli’mizden bir başka serhat şehrimiz Gaziantep daha sonra Kilis’e, Çobanbey sınır kapısını geçerek eğitim ihtiyacı olan öğrencilere Kırklareli’ndeki kardeşlerinden yardım amaçlı olarak onlara hediye olmuş olacaktır.

 

KADİM BİR MEDENİYETTEN GELİYORUZ

 

Biz medeniyet olarak kadim bir medeniyetten geliyoruz ve yardımseverlik, misafirperverlik bizim genlerimize işlemiştir. Kırklareli Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncülüğünde toplanan bu malzemeler bölgedeki çocuklarımızın gelecekte savaşlar olmasın diye sıkıntılar yaşanmasın, kardeşkanı dökülmesin diye eğitimlerinde küçük bir payımız olur” dedi.

 

Haber / Gökhan TEKER