Bu Vahşetin Zanlısı Hayvanat Bahçesi

Kocaeli'nin Darıca İlçesi Bayramoğlu Mahallesi'nde Yelkenkaya Mevkii'nde barakalarda çok sayıda eşek kafası bulundu.

GÜNDEM 14.04.2017 23:55:00 0
Bu Vahşetin Zanlısı Hayvanat Bahçesi

Edinilen bilgilere göre vaka açığa İstanbul’un Pendik İlçesi’ne bağlı Kurtköy muhitinde hayvansever Murat Can Yetkin’in şahsına gelen bir ihbar üzerine açığa çıktı. Murat Can Yetkin aynı muhitten hayvansever arkadaşı Elif Hanım ile birlikte Bayramoğlu’na gelirken geleceğine dair Gebze Darıca Hayvan Hareketleri Topluluğu – GEDAR üyelerini de bilgilendirdi. Polis gözetiminde yapılan baskında Faruk Yalçın’a ait olduğu söylenen bir arazideki barakada çok sayıda eşek kafası, bir köpek leşi bulunurken etrafta çok sayıda farenin cirit attığı gözlendi. Barakanın duvarlarında yoğun şekilde kan izine rastlandı. Anılan yerin yerleşim alanına yakın olması ve farelerin fazlalığından esasla salgın hastalık riski de var.

 

ÇOK YAKIN MESAFE DE

 

Eşek kafalarının bulunduğu yer Faruk Yalçın tarafından kurulan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na çok yakın mesafede. Uzun süredir hayvanat bahçesindeki etle beslenen hayvanların beslenmesi için eşeklerin kesildiğine dair söylentiler yaygınlaşmıştı. Dün akşam saatlerinde bir ihbar üzerine yapılan baskın sonrası edinilen görüntüler tüm bu söylentileri doğrular mahiyette oldu.

 

ARAZİ SAHİBİ DE AYNI KİŞİ

 

Gebze Gündemi’nin güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre eşek kafalarının bulunduğu barakanın yer aldığı arazinin sahibi de Faruk Yalçın ancak bu iddiaya ilişkin somut veriye henüz ulaşılamadı.

 

GÜÇTEN DÜŞEN HAYVANLAR ANESTEZİYLE KESİLİYORMUŞ 

 

Yine vaka sonrası Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan bir görevlinin de vaka yerine geldiği, “Hasta ve güçten düşmüş hayvanlar anestezi yoluyla kesiliyor. Bu işlem ayda bir defa yapılıyor” dediği öğrenildi. Aynı görevliye bir hayvanseverin, “Bentıp uzmanı değilim ama kesimler anestezi ile yapılıyorsa duvarlarda bu kadar kan niye var?” diye sorduğu, görevlinin yanıt veremediği bilgi edinildi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

 

Söz konusu hayvan kesiminin yasalara ne kadar aykırı olup olmadığı bilinmiyor ancak hayvanseverler Gebze Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu. Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından da tutanağa alındı.Kesimlerin Darıca Belediyesi’nden bihaber yapılması, fare yoğunluğu gibi faktörlerden sorumlularına ağır bir çevre cezası kesileceği öngörülüyor.

 

TOPRAĞIN ALTINDA DA VAR

 

Akşamın ilerleyen saatlerinde yapılan baskından ötürü akşam karanlığında gözükenden daha vahim vakaların olduğundan endişe ediliyor. Bir başka iddiaya göre bölgeye cumartesi günü dozer de girdi ve çuval içinde birçok eşek cesedi, atık gibi toprağa gömüldü.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN