Refaha Ortak Olmuşlardı Şimdi Hayata Ortak Olacaklar

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri Torunun Olmak İstiyorum" adlı sosyal sorumluluk" projesiyle çocuğu veya torunu olmayan yaşlı

GÜNDEM 14.04.2017 09:21:00 0
Refaha Ortak Olmuşlardı Şimdi Hayata Ortak Olacaklar

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer projeyi tanıtım toplantısında şöyle izah etti: “Genellikle evlerinde ebeveynleri tarafından refaha ortak edilen gençler bu proje ile hayata ortak edilecek. 

 

Yaşlılar ile gençleri kaynaştırmak adına düzenlenen "Torunun Olmak İstiyorum" adlı sosyal sorumluluk kampanyasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrenci ve akademik kadroları öncülüğünde projelendirilen ve çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşunun paydaşlığında hayata geçirilecek sosyal sorumluluk kampanyasının tanıtım toplantısı Çorlu Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı.

 

HAYAT TECRÜBESİ EDİNECEKLER

 

Çorlu Belediyesi Meclisi Üyesi Hülya Perin'in moderatörlük yaptığı toplantıda açılış konuşması Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer tarafından yapıldı. Tecer söz konusu proje hakkında bilgiler verirken; önemli paydaşlar ve kurumsal işbirliği ile üniversite-toplum kaynaşmasının yaşanacağını ve gençlerin büyük kazanımlar elde edeceğine, hayat tecrübeleri kazanacağına değindi. Çocuklarından ayrı yaşayan veya çocuklarını kaybetmiş yaşlıların, “Torunun olmak istiyorum" sosyal sorumluluk kampanyası neticesinde öğrenci gençler ile bir araya geleceklerini ifade eden Prof. Dr. Tecer toplumsal bir kaynaşmanın yaşanacağını belirtti. Genellikle evlerinde ebeveynleri tarafından refaha ortak edilen gençlerin bu proje ile hayata ortak edileceğini ve toplumsal sorunlara daha duyarlı bireyler haline geleceklerini ifade etti.

 

SEVGİ SAYGI VE KAYNAŞMA

 

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer'in ardından sırayla Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün birer konuşma yaptılar. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yapmış olduğu konuşmasında böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini ifade etti. Başkan Baysan; söz konusu kampanya ile gelişen teknoloji neticesinde yalnızlığa itilen bireylerin özlem duyulan saygı, sevgi ve toplumsal kaynaşmayı tekrar yaşayabileceğini belirtti. Çorlu Belediyesi'nin önemli sosyal belediyecilik hizmetleri hakkında bilgiler veren Baysan, "Torunun Olmak İstiyorum" kampanyasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

EŞLEŞTİRME YAPILDI

 

Toplantının devamında Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün yapmış oldukları konuşmalarında söz konusu sosyal sorumluluk projesinin şehre katkıları ve önemine değinirlerken; tüm kampanya paydaş ve destekçilerine teşekkür etti.Konuşmaların ardından öğrenciler kampanya kapsamında üstlendikleri projeler hakkında katılımcılara bilgiler verirken, daha sonra öğrenciler ve yaşlılar arasında eşleştirme gerçekleştirildi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ