Çerkezköy Optimed İle Aday

Sağlık Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı'na Trakya'daki kamu ve özel sektörden hastaneler Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde katıldı.

GÜNDEM 11.04.2017 21:06:00 0
Çerkezköy Optimed İle Aday

Fuarda özel sektörden Çerkezköy’de kurulu Özel Optimed Hastanesi de stant açtı. Trakya’nın bu sektörde öncelikli pazarı Balkanlar olacak.

 

Dışişleri Bakanlığı çatısı altında, Ekonomi, Kültür ve Turizm, Kalkınma, Gençlik ve Spor ile Sağlık Bakanlıkları tarafından desteklenen, Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı (HESTOUREX), ANFAŞ Expo Center'da açıldı. Fuara Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Trakya’dan özel ve kamu hastanelerinin temsilcileri katıldı.Çerkezköy’de kurulu Özel Optimed Hastanesi de fuarda stant açarken ilgi odağı oldu.

 

4 BİN ALIM HEYETİ

 

Açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı fuara 150 ülkeden 4 bin alım heyeti katıldı. Fuara Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’den katılan özel ve kamu hastaneleri muhataplarıyla önemli görüşmeler yaptı ve iş bağlantıları kurdu.

 

BÜYÜK ADIMLAR ATTIK

 

Fuarın beklentilerin üzerinde bir katılıma sahne olduğunu söyleyen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ilk kez düzenlenen bir fuar için potansiyelin çok iyi olduğunu ifade etti. Şahin şunları söyledi: “Türkiye dünyada sağlık merkezi olma yönünde son yıllarda büyük adımlar attı. Alt yapısını yeniliyor ve üst seviyede sağlık personeli yetiştiriyor. Sağlık turizminde dünyada üst sıralarda yer alırken, Avrupa’da ise başa güreşiyoruz. Şahin şöyle devam etti:

 

750 BİN KİŞİ GELİYOR

 

“Robotik cerrahiden organ nakline, estetikten onkolojiye kadar ülke tıbbımız oldukça iyi durumda. Üstelik tedavi için gelen hastalar sadece iyi tedavi ile değil konforlu bir ortamla da karşılaşıyorlar. Ülkemize pek çok ülkeden yaklaşık 750 bin kişi tedavi olmak için geliyor. 

 

15 MİLYAR USD’LİK PASTA

 

Fuarın açılışında yapılan konuşmalarda burada yapılacak görüşmeler sonunda yaklaşık 15 milyar USD civarında bağlantı yapılmasının beklendiği söylendi. Trakya olarak bu pastadan çok küçük bir pay alıyoruz. Bu tür organizasyonlara katılarak firmalarımızın yeni işler bağlamasını, hastanelerimizin farklı ülkelerden gelen ve hastalıklarına çare arayan insanlara daha çok hizmet vermesini amaçlıyoruz.

 

ÖNCELİK BALKANLAR

 

Hedef pazarımız özellikle Balkan coğrafyası olacaktır. Hali hazırda Balkan ülkelerinden gelen insanlar daha çok İstanbul’u tercih ediyor. Artık Trakya’nın da iyi bir sağlık altyapısı var. Niçin biz bu insanları bölgemize çekmeyelim ve o paraları biz kazanmayalım? Bu konuda kamu ve özel hastanelerimizle birlikte hareket edeceğiz.”

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA KONUK OLDU

 

Fuarın açılış gününde Trakya standı oldukça yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahne oldu. Fuarın açılışını yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra stantları ziyaret etti. Trakya standına da konuk olan Çavuşoğlu, katılımcı sağlık çalışanları ile sohbet etti ve bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca Trakya standına eski bakanlardan Bülent Akarcalı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş,  Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu konuk oldu.  

 

YÜZYÜZE GÖRÜŞME   

 

Fuar kapsamında Trakyalı kamu ve özel hastane temsilcileri 200’e yakın yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Birçok kent, belediye, birlik, sivil toplum kuruluşu, kalkınma ajansı ve şirketin stant açtığı fuar, 9 Nisan Pazar günü sona erdi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN