TrakyaKAriyer Gelenekselleşecek

Trakya Kalkınma Ajansı'nın lokomotifi olduğu TrakyaKAriyer Projesi kapsamında Trakya Kariyer ve İstihdam Fuarları'nın ilki 6-7 Nisan'da Tekirdağ'da gerçekleşti.

GÜNDEM 9.04.2017 21:27:00 0
TrakyaKAriyer Gelenekselleşecek

Bu yıl İkincisi 3-4 Mayıs’ta Edirne’de, üçüncüsü 24-25 Mayıs’taKırklareli’de gerçekleşecek fuar gelenekselleşecek. Fuarda işveren de iş arayan da aradığını buluyor.

Trakya Kariyer ve İstihdam Fuarı – TEKİF, işverenler ve öğrencileri bir araya getirdi. TrakyaKAriyer Projesi’nin dahil olduğu fuar; Türkiye CumhuriyetiTekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediyesi, İŞKUR, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Namık Kemal Üniversitesi ortaklığı ile, 6-7 Nisan 2017 tarihinde Namık Kemal Üniversitesi’nde düzenlendi.

 

İKİ GÜN SÜRDÜ

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve faydalanıcısının Trakya Kalkınma Ajansı olduğu ‘TrakyaKAriyer Projesi’’nin de dahil olduğu fuarda açılış konuşması Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan tarafından yapıldı. İki gün sürenetkinlikte istihdamın artması için işveren ve iş arayanlara yönelik çözüm önerilerinde bulunuldu.

 

KATILIM HERKESE AÇIK

 

‘Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı’ Tekirdağ’da istihdamın artırılması, bölgede yaşayan kişilerin bölge işverenleri ile bir araya gelmesi amacıyla düzenlendi. Fuarda farklı sektörlerden işverenler,  hazırlanan stant alanlarında öğrenciler ile buluştu.Katılımın herkese açık olduğu fuar süresince stant alanlarının yanı sıra, konusunda uzman kişiler deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı.

 

İLK ADIMLARI ATTILAR

 

‘Çalışma Hayatında Seferberlik’,‘İş Arama Becerileri’, ‘Başarı Hikayeleri’ gibi konuların ele alındığı fuarda, katılımcılara keyifli zaman geçirmeleri için interaktif bir oyun alanı kuruldu.  Bu sene ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan fuarda, öğrenciler ve işverenler www.trakyakariyer.org web portalına giriş yaparak, portalın kendilerine sunacağı staj  ve iş olanaklarına erişmek için ilk adımlarını atmış oldu. 

 

EDİRNE VE KIRKLARELİ FUARLARI MAYIS AYINDA

 

TrakyaKAriyer Projesi kapsamında, öğrencilere farklı sektör ve iş kolunu tanıtmak amacıyla yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu ve gelecek dönem etkinliklerinden ‘İstihdam ve Kariyer Günleri’ herkesin katılımına açık olacak. İşverenler ile öğrencilerin buluşacağı etkinliklere, alanında uzman konuşmacılar katılarak deneyimlerini paylaşacak.  Edirne Kariyer ve İstihdam Fuarı  03-04 Mayıs günlerinde Trakya Üniversitesi, Kırklareli Kariyer ve İstihdam Fuarı 24-25 Mayıs günlerinde Kırklareli Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

 

Haber / Mensure KARDEŞ