Okumak Her Yaşın Eylemi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın birlikte organize ettiği 'okuma' etkinliğine katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, okuma eylemini kumbaraya benzeterek, ?

GÜNDEM 7.04.2017 23:04:00 0
Okumak Her Yaşın Eylemi

Gürkan, Gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın ‘Ya Atatürk Olmasaydı?’ isimli kitabını okuyarak da etkinliğe destek verdi. Etkinliğe İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da katıldı.Okuma eyleminin her yaşta ve her ortamda yapılması gereken bir eylem olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, ne kadar çok okunursa o kadar çok bilgi sahibi olunabileceğini söyledi.

 

KUMBARAYA BENZETTİ

 

Bilgi sahibi olan insanın dünyada kapladığı alanın da genişlediği ifade eden Gürkan, “Ne kadar çok okursanız emsallerinizden daha önde, daha bilinçli, daha eğitimli olursunuz. Herkesin biriktirdiği bir şeylerdir hayatta. Bunun en somut örneklerinden biri kumbaraların içine madeni paraları atmaktır. Her gün bir madeni para atarsınız ve o kumbaralar bir gün dolar. Onu tekrar doldurursunuz. Okumak eylemi de buna benzer. Her okuduğunda kumbaranıza yeni bir kelime atarsınız, yeni bir bilgi atarsınız. Burada tercih yine size düşüyor; boş bir kumbara ile mi yoksa dolu bir kumbara ile mi yaşamı sürdüreceğiz. Bence bugün bu toplumda bir yerler edinmişsek; bundaki en büyük pay çok okumaktan kaynaklanıyor”dedi.

 

OKUMAK SOYLU BİR DAVRANIŞTIR

 

İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da,“Bu yıl bakanlığımızın belirlediği slogan ‘Okumak Her yerde.’ Okumak soylu bir davranıştır. Okuyan insanın duygusal zekası gelişir ve toplumda kendi daha iyi ifade eder. Burada sembolik bir ortam ama amacımız okuma duyarlılığı sağlamaktır”diye konuştu

 

Haber / Mensure KARDEŞ