Köy Tüzel Kişiliği İade Edilmeli

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'i ağırladı. Eşkinat, Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen köylere eski statüsünün verilmesini

GÜNDEM 7.04.2017 23:00:00 0
Köy Tüzel Kişiliği İade Edilmeli

Türkiye Büyük Millet Meclisi 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı makamında ziyaret etti.Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleşen ziyarette  Milletvekili Mustafa Yel’eAK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar ve Kadın Kolları Başkanı Şule Akyüzileparti yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Başkan Eşkinat konuklarını Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Berkay Çakır, Mehmet Hilmi İşsever ve HulisiÖzocakile birlikte ağırladı.

 

YATIRIMLARI GÖRÜŞTÜLER

 

Tekirdağ’ın sorunları ve çözüm yollarının görüşüldüğü ziyarette Süleymanpaşa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetler ve projeler ile Tekirdağ’a yapılması planlanan devlet yatırımları da masaya yatırılarak değerlendirildi.Tekirdağ’ın gelişiminin siyasetten önde tutulması görüşünün hakim olduğu görüşme sonundaEşkinat köy tüzel kişiliklerinin iade edilmesi gerekliğinin altını çizerken şehrin birleştirici gücü Tekirdağspor’a da katkıların artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bilindiği üzere köyler Büyükşehir yasası ile birlikte statüsünü kaybetmiş, mahalle olmuştu.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN