Çorlu'da Kiracı Bulunamayan Tarım Arazileri Satışa Çıkacak

Çorlu Belediye Meclisi nisan ayı olağan meclis toplantısı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleşti.

GÜNDEM 6.04.2017 20:32:00 0
Çorlu

Toplantıda encümen üyeleri belirlendi. Plan ve bütçe, içkili yer bölgesi tespit, cadde ve sokak isimleri tespit komisyonlarına üye seçimleri yapıldı.  Encümen üyeliklerine Ömer Cebe, Umut Azgüler ve Osman Öztürk seçildi.

 

KOMİSYON SEÇİMLERİ

 

Cihan Kaygusuzoğlu, Nazmi Aydoğmuş, Fatma Gürel, Yalçın Şener ve Kurtuluş Ay imar; Ayşe Eroğlu, Güner Çetin, Değer Kara, Ateş Akdere ve Şükrü Erhal plan ve bütçe; Hülya Perin, İskender Coşkun, Güner Çetin, Mustafa Güçlü ve Bülent Kervancı içkili yer bölgesi tespit; Alev Türk, Feray Karagöz ve Sevgi Kurt ise cadde ve sokak isimleri tespit komisyonu üyeliklerine seçilen isimler oldu.

 

KAFE VE KORTTA YENİ TARİFE

 

2016 yılı denetim komisyonu raporu belediye meclis üyesi Ömer Cebe tarafından yapılan sunumla meclisin bilgisine sunuldu. Ardından2016 yılı faaliyet raporu görüşülerek kabul edildi.İçkili yer bölgesine dair 2017/61 numaralı meclis kararında adres düzeltilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.Çorlu Belediyesi işletmelerinden kitap kafe ve tenis kortu için  uygulanacak ücret tarifeleri plan bütçe komisyonu raporu doğrultusunda kabul edilirken, kapalı yüzme havuzu ücret tarifesi için komisyon nezdinde çalışmalara devam edilmesi kararlaştırıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR VE MÜFTÜLÜĞE PARSELLER DEVREDİLDİ

 

Ergene İlçesi Pınarbaşı Mahallesi mezarlık alanında kalan 144 numaralı parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne devrine; planlarda ibadet alanlarında yer alan ve cami olarak kullanılan Şeyhsinan, Reşadiye ve Hıdırağa Mahalleleri’ndeki parsellerin25 yıl süre ile Diyanet Başkanlığı adına Çorlu İlçe Müftülüğü'ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Mülkiyeti Maliye’ye ait olan Reşadiye Mahallesi’ndeki bir tahsisinin kaldırılması karara bağlandı.

 

TARIM ARAZİLERİ SATILMAK İSTENİYOR

 

Mülkiyeti Çorlu Belediyesi'ne ait olup belediye encümeni tarafından yapılan kiralama ihalelerinde talibi bulunmayan tarım arazilerinin, idarenin yapacağı yatırımlara mali kaynak sağlaması adına satışının konusu görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.  İmar plan değişikliği talepleri görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Belediye Meclis Üyesi Fatma Gürel tarafından sunulan ve 10 maddeden oluşan imar komisyonu raporu, komisyon görüşleri doğrultusunda karara bağlandı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN