Adaletsiz Kuvvet Zalimdir

5 Nisan Avukatlar Günü dün kutlandı. Tekirdağ Barosu Başkanı Erhan Sezer, "Bağımsız savunmanın var olmadığı yerde adaletten söz edilemez. Kuvvetsiz adalet aciz, adaletsiz kuvvet zalimdir" dedi.

GÜNDEM 5.04.2017 20:23:00 0
Adaletsiz Kuvvet Zalimdir

Tekirdağ Baro Başkanlığı tarafından, 5 NisanAvukatlar Günü münasebetiyle valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Tekirdağ Baro Başkanlığı tarafından yağmur altında düzenlenen çelenk sunma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Baro Başkanı Erhan Sezer ve çok sayıda avukat katıldı.

 

KUVVETSİZ ADALET ACİZDİR
 

Tekirdağ Valiliği önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 5 NisanAvukatlar Günü töreni, burada bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunmayla devam etti. Çelenk sunma töreninin ardından konuşan Tekirdağ Baro Başkanı Erhan Sezer, "Bağımsız savunmanın var olmadığı yerde adaletten söz edilemez. Bağımsız savunması olmayan adalet kuvvetsizdir. Kuvvetsiz adalet aciz, adaletsiz kuvvet zalimdir" ifadelerini kullandı.

 

ALBAYRAK’TAN MESAJ
 

Tekirdağ Baro Başkanı Erhan Sezer'in konuşmalarının ardından, 5 NisanAvukatlar Günü çelenk sunma töreni sona erdi.Öte yandanTekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

BAĞIMSIZ YARGININ GÜVENCELERİ

 

"Birey ve toplumu hakları konusunda bilgilendirip yönlendiren, hak ve özgürlüklerin kullanılması ve savunulmasına yardımcı olan avukatlarımız, adaletin sağlanmasında etkin ve önemli bir görevi yerine getirmektedir. Hukukun üstünlüğü adına yaptıkları çalışmalar ile demokrasinin korunmasına ve gelişmesine katkı sağlayan adaletin savunucuları, bağımsız yargının en büyük güvenceleridir.Bu duygu ve düşüncelerle, tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyor, savunmanın temsilcilerine çalışmalarında başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

Haber / Mensure KARDEŞ