Anayasa'da Son Değişiklik Bu Olacak

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çorlu'da meslek odalarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve muhtarlara 16 Nisan 2017 tarihinde oylanacak olan değişiklikle ilgili

GÜNDEM 2.04.2017 20:52:00 0
Anayasa

Çorlu Hilton GardenInn Hotel’de düzenlenen toplantıda konuşan Şentop, “1982 Anayasası’nda 18 tane değişiklik yapmışız. Bu 18 değişiklikle anayasanın aşağı yukarı yüzde 70’i değişmiş. Bu 18 değişiklik 35 yıllık zamanda olmuş. Yaklaşık iki yılda bir tane değişiklik yapmışız, anayasada anayasanın yüzde 70’e yakınını değiştirmişiz. 19.’sunu yapıyoruz. Son değişiklik bu olacak. Eğer yeni bir anayasa yapmazsak, korkarım ki son değişiklik de olmayacak.

 

TÜM PARTİLER DEĞİŞİMCİ

 

Neden, çünkü bizim deAK Parti olarak bu metnin içerisine girmesini istediğimiz bazı maddeler vardı fakat MHP ile mutabık kalmadığımız için girmedi. Sonra komisyonda bunu tartışırken, Cumhuriyet Halk Partili, ‘Şu maddeler yok içerisinde’ dediler. Demek ki bu değişiklik içerisinde bulunmayan ama CHP’nin de değişmesini istediği bazı maddeler var. HDP keza. Topladığınızda bütün partiler bu değişikliğin dışında da bazı maddelerin değişmesi gerektiğini düşünüyorlar. Yani yeni anayasa yapmazsak biz yeniden başka anayasa değişikliklerine başvurmak durumunda kalacağız” diye konuştu.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN