Trakya'da Turizm Öğrencilerle Artacak

Trakya Üniversitesi, Uluslar arası Vizyon Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü imzaladı. Protokol her iki üniversitenin yer aldığı kentin tanıtım ve turizmine de önemli katkı sağlay

GÜNDEM 1.04.2017 00:23:00 0
Trakya

24-25 Mart 2017 tarihlerinde Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenen Balkan Üniversiteler Birliği toplantısında Trakya Üniversitesi ile Uluslar arası Vizyon Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı. İmzalanan protokol 2022 yılına kadar yürürlükte olacak ve Uluslar arası Vizyon Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişikliği yapılacak.

 

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR?

 

23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önünü açmıştır. Bu kanunla birlikte ülkemizde okuyan bir öğrenci, yurtdışındaki anlaşmalı üniversitelere giderek, ülke tanıtımına katkı sağlıyorlar. Hem de yurtdışından gelen öğrenci aynı şekilde ülke tanıtımı konusunda öncülük ediyor.

 

TURİZME KATKISI

 

Yurtiçi ve Yurtdışı Üniversitelerin kendi aralarında imzaladığı protokol anlaşması ile öğrenci hareketliliği başlıyor. Yurtdışına giden Türk öğrenci buradaki kültürü yabancı ülkedeki vatandaşlarla iletişim halinde olarak Türk turizminin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda yurtdışında bir Üniversitede kayıtlı olup 1 yıllığına Türkiye’ye gelen öğrenci de Türk örf ve adetlerini tanıyarak Türkiye’nin dış ülkeler tarafından yanlış algısının düzelmesine yol açıyor. Bu nedenlerden ötürü Üniversitelerin imzaladığı öğrenci değişim anlaşmaları ülkemiz turizminin gelişmesinde son derece önemli bir pay sahibi olmaktadır. Trakya Üniversitesi’nin imzaladığı bu anlaşma ile Türkiye’ye gelecek öğrenci ve turist sayısının artması bekleniyor.

 

Haber / Hüseyin Gökçeli