Öp Silivri'nin Elini

Çerkezköy'de kurulmak istenen kömürlü termik santral için Çerkezköy'de sessizlik sürüyor. Silivri Çevre Derneği, Çerkezköy'ün de sesi soluğu oluyor. 

GÜNDEM 31.03.2017 00:44:00 0
Öp Silivri

Çerkezköy’de ilçenin geleceğini tehdit eder şekilde kurulmak istenen kömürlü termik santrale ilişkin halk duyarlılığı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın bu konuda gösterdiği çaba ve çağrıya karşın dahi yeterince oluşamadı. Sadece Çerkezköy Alperen Ocakları’nın santral karşıtı başlattığı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin de desteklediği imza kampanyasının bir adım ötesine geçilemedi. Konuyla ilgili olarak yarın Tekirdağ Kent Konseyi’nde basına kapalı bir toplantı gerçekleşecek. Öte yandan Ali Korsan başkanlığındaki Silivri Çevre Derneği konuya ilişkin, “Kömürlü Termik Santrale Karşı Mücadele Devam Ediyor” başlığıyla, Başkan Ali Korsan imzasıyla yazılı bir açıklamada da bulundu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

KARŞI ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ

 

“Silivri Çevre Derneği olarak, Silivri ile Çerkezköy arasına bir termik santral yapılacağını öğrendiğimiz Kasım 2016’dan beri bu santrala karşı elimizden gelen her türlü çabayı göstererek karşı çıktık ve çıkmaya devam ediyoruz.

 

ÇAYIRDERELİLER DAVACI OLDU

 

Bu süreçte gerek siyasi partilerle, gerek sivil toplum kuruluşlarıyla ve çeşitli kişilerle görüştük. Kimileriyle iş birliği yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Defalarca Çayırdere’yegittik, köylülerle konuştuk ve Bakanlar Kurulu’nun santral yapılmak istenen bölge için acil kamulaştırma kararı alması üzerine, kamulaştırma alanı içinde tarlası bulunan bazı köylülerin dava açmalarına yardımcı olduk. Silivri Çevre Derneği olarak biz de, bir dava açmak için girişimde bulunduk.

 

KATILIM BEKLİYORUZ

 

Görüştüğümüz kişilerden ve sivil toplum kuruluşlarından bazıları da bu konuda duyarlı olduklarını, kömürlü termik santrala karşı olduklarını ve mücadele etmek istediklerini ifade ettiler. Bu bizi çok sevindirdi. Katılacak her yeni sesin mücadeleyi güçlendireceğinin bilincinde olarak bu sivil toplum kuruluşlarının ve kişilerin mücadeleye katılımını bekledik. Halen de beklemekteyiz.

 

BEKLENTİYE GEREK YOK

 

Bazı sivil toplum kuruluşlarının bir ses çıkarmak ya da herhangi bir iş yapmak için bizden çağrı beklediklerini gördük. Böyle bir beklentiye gerek yok. Herkes kendi sesini çıkarmalı ve kendi çalışmasını yapmalı. Tek kişiler de gerek tek başlarına gerek kendilerine yakın buldukları sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edebilirler. Herkes bir pankart yazıp kendi adına asabilir. Kendi adına bir afiş yapabilir.

 

HEPİMİZ AYNI ŞEHİRDEYİZ

 

Kendi çevresindekileri kömürlü termik santralların yaratacağı tehlikeler hakkında bilgilendirebilir. Hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz ve aynı havayı soluyoruz. Bu süreçte daha büyük bilgilendirme toplantıları ve belki mitingler yapmak gerekir. Böyle bir durumda mücadele eden kişi ve kuruluşlar bir araya gelerek birlikte işler yapmayı seçebilirler.

 

Bildik sözdür "Kervan yolda düzülür!"

 

Haber / Şaban KARDEŞ