"Fatih Terim Ülkemiz Futboluna Bir Suikasttir"

Profesyonel futbol yaşantısını 3'ncü Lig'e getirilen yaş kotası ile nokta koyan 1911 Çerkezköysporlu Hakan Tice, Terim'e önce, "Futbol katili" dedi, kesmedi: "Açıkçası Fatih

SPOR 31.03.2017 00:28:00 0

Tekirdağ’da Süper Amatör Lig şampiyonluğunu ilan etmek için artık haftaları, günleri saymaya başlayan 1911 Çerkezköyspor’da Teknik Direktör Emre Morgil ile futbolcular Hakan Tice ve İsmail İnan önceki pazartesi günü gazetemize konuk olmuş, söyleşiden ilk haberleri dün tam sayfada farklı haber başlıkları ile paylaşmıştık. Görüşme esnasında konu konuyu açarken SAL ve BAL statülülerinden 3’ncü Lig’deki yaş statüsüne kadar her konuya girildi.

 

FUTBOLUN İÇİNDEN GELMİŞ OLAMAZ!

 

Konu kaçınılmazdı çünkü mağdurları arasında Emre Morgil ve Hakan Tice de yer alıyordu. Emre Morgil sisteme ve Fatih Terim’e eleştirisini kıvamında, “Ben Fatih Terim’in futbolun içinden geldiğine inanmıyorum. Onunla çalışan birçok arkadaşım var” diyerek yaptı. Yetenek yerine yaş kotasının getirilmesinin ülkemiz futboluna zararlarının yaşanarak anlandığına dikkat çekti. Ancak Hakan Tice açtı ağzını yumdu gözünü. Tice şunları söyledi:

 

FATİH TERİM FUTBOL KATİLİDİR

 

“Fatih Terim’e söylemek istediğim bir şeyler var. Futbol katili diyebiliriz. Altyapıyı bitiren adam diyebilirim Fatih Terim için.

 

GENÇ VAR. YETENEK YOK

 

Biz gençtik, hep tecrübeli arıyorlardı. Her takımda üç beş genç olurdu ama hepsi kaliteli olurdu. Şimdi her takımda genç var. Hiç birinde gelecek vaat edecek yetenek yok yani.

 

ALTYAPI YOK. KONTENJAN VAR

 

16-17 yaşında 1’nci Lig’de oynadım ben. Kişide kalite varsa zaten oynar ve bir yerlere gelir. Sen altyapı vermiyor, profesyonel liglere kontenjan koyuyorsun. Altyapısı yok takımın ve adamın, kontenjan koysan ne olur yani?

 

SİSTEM DİYOR Kİ: OYNAYARAK ÖĞRENSİN

 

Sistem diyor ki: “Biz altyapı vermeyeceğiz. Adam oynayarak bir şeyler öğrensin.” Açıkçası Fatih Terim ülkemiz futboluna yapılan bir suikasttır diye düşünüyorum.

 

TERİM SONRASI ÇOK ARKADAŞIM BIRAKTI

 

Benim bütün arkadaşlarım futbolu bıraktı Fatih Terim geldikten sonra. Altyapıdaki hocalara, sisteme, onlara müdahale etmiyorlar. Onla ilgili proje sunmuyor, çalışma yapmıyorlar. Sonra bizden niye futbolcu çıkmıyor. Altyapın yok ki senin.”

 

Haber / Gökhan TEKER