"Kapaklı'da Hisseli Topu Yok"

Denizbank tarafından kurulan belediyeDeniz.Com adlı siteye konuşan Mandalı, Pınarca ve Yanıkağıl köyü dışında Kapaklı sınırlarında hisseli tapu olmadığını söyledi.

GÜNDEM 27.03.2017 21:07:00 0

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı’dan arsa edinmek isteyenleri uyardı. Denizbank tarafından kurulan belediye Deniz.Com adlı siteye konuşan Mandalı, Pınarca ve Yanıkağıl köyü dışında Kapaklı sınırlarında hisseli tapu olmadığını söyledi. Mandalı, “Kapaklı ve Karaağaç'ta hisseli tapu yoktur. Arsa alacak kişilerin muhakkak köy tüzel kişilerine haiz olan imar sınırı içinden alması gerekmekteder. İmar sınırı dışında olan yerler maalesef tarla vasfına dönüştürülecek. Alacakları arsada dikkat etmeleri gereken şey imar sınırı içerisinde olmasıdır” dedi.

 

SIRADAN İNSAN SİYASET YAPMALI

 

Siyasete 1986 yılında belediye meclis üyesi olarak başladığını, 1994’te bıraktığını, 2004’te tekrar aday olup seçildiğini kaydeden Mandalı, “Siyaset beni bırakmadı. Bence sıradan bir insanın siyasetin içinde olması lazım. Kişi, ‘Bana ne?' dememeli. Memleketin kalkınması, demokratik yapısı, özbenliği ve hoşgörüsü için dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkes siyasetin içinde olmalıdır” diye konuştu.

 

YAPILANMA EKSİĞİMİZ YOK

 

Kapaklı'nın gelişiminin sanayi ile hızlandığını ve ilçenin hızla göç almaya başladığını kaydeden Mandalı şunları söyledi: “Sanayi alanında İstanbul'dan göç alıyoruz, almaya devam ediyoruz bu da Kapaklı'nın hızla gelişmesi demek oluyor. Göç devam ediyor ve şu an 450 bin nüfusa ait bir projemiz var. Yapılanma eksiğimiz yok. 2004'den önce 3 bin 500 hektar olan coğrafi alanımız şu an 20 bin hektara ulaştı. Coğrafi olarak da genişliyoruz, sanayiyle beraber göç alıyoruz.

 

KAPAKLI TAM BİR MOZAİK

 

Göç kendiliğinden geldi, insanoğlu yaşam tarzına yön vermek istese de hayat şartları onları bir yere getiriyor. Bizler de Kapaklı nüfusunun buralara çıkacağını tahmin etmedik ama nüfusun yaşamsal şartlarına uygun dengeli unsurlar tahsis etmeye çalıştık. Bugün Kapaklı'da 81 vilayetten de insanımız var. Birinci sırayı Tekirdağlı ve Samsunlu vatandaşlarımız alıyor sonra Edirne, Kırklareli, Ordu ve Karslı vatandaşımız var. Tam bir mozaik.

 

GELEN SEVEREK GELMEZ

 

Türkiye genelinde bir araştırma yapılmak isteniyorsa bunun için Kapaklı en müsait yer. İl il dolaşmaya gerek kalmadan her ilden vatandaşın bulunduğu bir mozaik. Bu göçlere bakıldığında kimse Kapaklı'ya severek gelmez. İş için, aş için, yaşamsal seviyesini arttırmak için gelir. Bu yüzden Kapaklı'da dil, din, ırk ayrımı yapmayız. İnsan ayrımı yapmayız.”

 

SPOR AKADEMİSİNİ GETİRMEK İSTİYORUZ

 

Kapaklı’ya yapılacak yatırımlara dair de bilgilendirmede bulunan Başkan Mandalı şunları söyledi: “Kapalı tribün ve stadyum planlıyoruz. Hatta spor akademisini getirmek istiyoruz, Namık Kemal Üniversitesi ile diyalog halindeyiz. 5 bin nüfuslu yerde üniversite var, 105 bin nüfuslu Kapaklı'da üniversite yok, bunu çözmek istiyoruz.Sanayi dışında bizim bir cazibe merkezimiz yok ama gelişmemizle beraber kültürel ve sosyal alanda kendimizi geliştiriyoruz. Özel sektör ve devlet tarafından yapılan yatırımlarla hastanelerimiz var. Kış ve yaz turizmi için göllerimiz ve mesire alanlarımız üzere projelerimiz var.

 

“ASLINDA ÇOK BÜYÜK BİR KÖYÜZ”

 

Kapaklı’daki sosyal faaliyetlere ilişkin de değerlendirmede bulunan Mandalı, “Burada göçle gelen vatandaşımız, köylerden ve varoşlardan geliyor. Dışarıdan bakıldığında bir şehiriz ama içeride göçle gelen insan yapısına baktığınız da büyük bir köyüz. Bu da bizim şehircilikle ilgili faaliyetlerimizi arttırıyor ve geldikleri kültürden kopmadan şehir hayatına uyum sağlamalarını sağlıyoruz. Şehircilik alanındaki faaliyetlerimizden sonra kültür merkezine ağırlık veriyoruz ve burada seminerler vermeyi planlıyoruz. Şehre konferans vereceğiz. Bale salonu planlıyoruz, 2018'de hayata geçecek olan spor salonu kuruyoruz. AVM'ler gelmeye başlıyor, kafeler açılıyor. Nüfusumuzla beraber arz ve taleple gelişen bir sosyal hayat var” dedi.

 

KAZAK’TAKİ MESİRE ALANI 1200 DEKAR BÜYÜYECEK

 

Kapaklı olarak yatırım yapmak isteyene açık olduklarını belirten Başkan Mandalı şöyle devam etti: “Ham bir ilçeyiz, hızla büyüyoruz. Okullarımızın yüzde 80'i 90'ı tekli eğitimde, bu yüzden bir kampüs projemiz var. Bu kampüste tüm lise ve dengi okulları bir araya toplayacağız. Spor alanları, yurtlar bunun içerisinde olacak, bunun için de görüşmelerimize devam ediyoruz. 100 dekarlık bir atış poligonu projemiz var, Manda Gölü gibi suni göllerimiz var. Bu alanları daha da yeşillendirmeye çalışıyoruz. Kapaklı'da sanayi olmasından dolayı insanlarımızın en ihtiyaç duyduğu şey yeşil alan. Bu yüzden çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Yeşil alan ve mesire alanı ihtiyacı var. Belediye olarak Kazak Gölü'nü 29 yıllığına kiraladık ve mesire alanına çevirdik. İnsanlarımız burada nefes alıyor. Şimdi bu alanı arttırıp 1200 dekar daha ekleyeceğiz. Böylece daha modern ve daha geniş bir mesire alanına kavuşacağız.”

 

CEZAEVİNDE EN ÇOK BELEDİYECİLİK OKUDUM

 

İnsan siyasette olunca aile 105 bin nüfuslu bir aile oluyor. Ailenizle tam anlamıyla vakit ayıramıyoruz. Mutfağı çok severim, beş yıldır kendi yemeğimi kendim yaparım. Mutfağı pratikle öğrendim, tuzu bazen çok attım bazen az attım ve geliştirdim. Mutfak konusunda tahminim çok güçlüdür, baktığım zaman bir yemeğin pişip pişmediğini anlarım.

Spor biraz eksik kaldı bu ara. Havalar biraz daha açılsın başlayacağım tekrar. Kitap okumayı seviyorum. 2009'un altıncı ayında ceza evine girdim orada bolca vaktim oldu ve bolca okudum. Büyük kızımdan kitaplar istedim, çoğu mevzuat ve ceza kanunuyla ilgiliydi. Özellikle belediyecilik konusunda bayağı okuma yaptım. Belediyeciliğin bir mutfağı yoktur, kendini yetiştirmeye bağlıdır. Ben de bu konuda kendimi yetiştirmeye çalıştım.

 

Benim deve kuşu çiftliğim var ve oraya gittiğim zaman onları izleyerek dinleniyorum.Özel sektör olarak, bakanlık izniyle et mamulleri işliyorum ve dağıtımını yapıyorum. Bu ticaretle deve kuşu etinin sıfır kolesterol içerdiğini öğrendim ve deve kuşu çiftliği kurdum.