Panik Yok. Yeter ki Bilin

Tekirdağ'da yaşanacak olası afetler sonrası neler yapılması gerektiğine dair bilgilendirme toplantıları Çerkezköy'de sürdü. Toplantıda vatandaşların panik haliyle daha ciddi zararlara maruz ka

GÜNDEM 22.03.2017 21:14:00 0
Panik Yok. Yeter ki Bilin

Tekirdağ İl Afet Müdahale Planı çerçevesinde her ay bir ilçede düzenlenen afet bilgilendirme toplantısının bu seferki durağı Çerkezköy, mekânı Halk Eğitim Merkezi oldu.  Toplantıda gerek Çerkezköy gerek Tekirdağ’da yaşanabilir olası afetlerde, “Vatandaşlarınpanik haliyle daha ciddi zararlara maruz kalmaması için yönlendirme müdahaleleri”,  “Eğitim ve hastane ihtiyaçlarının karşılanacağı alanlarda çadır ve konteynır kentlerin nasıl konuşlandırılacağı” yönünde bilgi aktarıldı. Kimi anlatımlar video marifetiyle yapıldı. Geçtiğimiz ay da Marmaraereğlisi’nde düzenlenen toplantının bir sonraki durağı ise önümüzdeki ay Çorlu İlçesi olacak.

 

AFETLER HAYATIN ACI GERÇEĞİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban afetlerin hayatımızın acı bir gerçeği olduğunu ve depremden ibaret olmadığını belirtti. Sel, çığ düşmesi, heyelan gibi afet vakalarının da olduğunu hatırlatan Abban, “Afetlerin birçok çeşidine maruz kalabiliriz. Önemli olan bu gibi durumlarda planlı bir şekilde çalışmalar yürütüp onları uygulamaktır. Afet esnasında herkesin neler yapması gerektiği ile alakalı olarak Tekirdağ ilçe bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’ÜNÇADIRKENT’İ KAVAKDERE’YE KURULACAK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda açış konuşması İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol tarafından yapıldı. Erol afet ve acil durumlarda kamu kurum ve kuruluşlarının izlemesi gereken yol haritası hakkında bilgi verdi. Çerkezköy'ün afet durumunda Kavakdere Mevkii’nde çadır kent, konteynır kent ve yaşam alanı için 453 bin metrekarelik bir alan bulunduğunu ve bu alanın 50 bin kişiye acil durumlarda yaşam imkanı sunabileceğini kaydetti. Ayrıca bu alanda sosyal yaşam için uygun alanlar, idarecilerin konaklayabileceği alanların yanı sıra hastane ve okul ihtiyacı için uygun alanlarda bulunuyor.Toplantıda Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Aslan Mehmet Coşkun ve İyileştirme Şube Müdürü Ali Uçarda yer alarak katılımcıları bilgilendirdi.

 

Haber / Celal KARAKURT