Okulların Su Depoları da Albayraklı Büyükşehir'den

Tekirdağ'a okul yatırı ve temel hizmetlerde adeta MEB ile yarışan TBB Başkanı Kadir Albayrak temel atma töreninde il genelinde su deposuz 28 okulasu deposu, deposu olan okullara temizlik hizmeti taahhüt etti.

GÜNDEM 22.03.2017 21:12:00 0
Okulların Su Depoları da Albayraklı Büyükşehir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’a eğitim yatırım ve hizmetlerinde adeta Milli Eğitim Bakanlığı yarışıyor. Albayrak, “11 ilçeye 11 okul” projesi kapsamında 10’ncu durakta Marmaraereğlisi’ndeki temel atma töreninde il genelindeki 28 okulda su deposu olmadığını tespit ettiklerini, bu okullara su deposu kazandıracaklarını, su deposu olan okullarda ise temizliğin belediye tarafından üstlenileceğini söyledi. Albayrak bu hizmet için 800 bin lira bütçe ayırdıklarını kaydetti.

 

VİDANJÖR DÖNEMİ KALKACAK

 

Konuşmasında belediyenin diğer çalışmalarına da değinen Albayrak, Tekirdağ’da artık vidanjör döneminin kalkacağını ve Sultanköy Kanalizasyon İhalesi’ninnisan ayında gerçekleşeceğini belirtti.

 

PRESTİJ CADDELERİ

 

Marmaraereğlisi gibi tarihi ve çalışmanın hayli zor olduğu bir ilçede dört kez üstüste belediye başkanı seçilen İbrahim Uyan’ı da, Uyan tercihinden ötürü seçmeni de kutlayan Albayrak, “11 ilçe 11 prestij caddesi” projesinde de son aşamaya geldiklerini, söz konusu çalışma ile birlikte otogar ihalesinde de son aşamaya geldiklerini dile getirdi.

 

ALBAYRAK’A BAYSAN KARAKAYA’YA AKAY

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, CHP İl Başkanı Recep Ökten ile birlikte bürokratlar, siyasiler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde konuşmaların ardındanMarmara Ereğlisi’ne katkılarından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Oral Karakaya’ya plaket takdim edildi. Albayrak’a plaketini Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Karakaya’ya da plaketini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.  

 

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEME YETİŞECEK

 

Temeli protokol üyeleri tarafından dualarla atılan 21 Derslikli   okul yaklaşık 3 Milyon 390 bin liraya mal olacak ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılına yetiştirilecek.  3 bin 350 metre kare alana yapılacak olan okulda ayrıca, öğretmenler odası, müdür yardımcıları odası, müdür odası, idari büro, fizik ve kimya laboratuvarı, işlik dersliği, kütüphane ve resim dersliği bulunacak.

 

Haber / Gökhan TEKER