"Bulgaristan Bu Sorunu Çözmek Zorundadır"

Bulgaristan'da 26 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerde oy kullanma hakkına sahip soydaşlarımız sınırda düzenlenen eylemle engellenmek istedi. Edirne Valisi Günay Özdemir, "Bulgaristan bu sorunu çö

GÜNDEM 22.03.2017 21:11:00 0

Edirne Valisi Günay Özdemir, Enez İlçesi'ndeki turizm toplantısının ardından gazetecilerin sorusu üzerine Bulgaristan'ın KapitanAndreevo Sınır Kapısı'nda düzenlenen eyleme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlerde oy kullanacak olan çifte vatandaşların demokratik haklarının engellenmeye çalışıldığını ifade eden Vali Özdemir, şunları söyledi:

 

TEMASLAR SÜRÜYOR


"Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda böyle bir eylem oldu. 26 Mart'ta Bulgaristan'da bir seçim var. Hem Türk hem de Bulgar vatandaşı olan insanlarımız Bulgaristan'da oy kullanmak için otobüslerle Bulgaristan'a geçiyorlar. Maalesef Bulgaristan'ın bazı kesimleri bu demokratik haklarını kullanmasını engellemeye çalışıyor. Kapıkule Sınır Kapısı'nı geçtikten sonra ilk etapta 5 tane otobüsümüzü durdurdular ve vatandaşımızın Bulgaristan'a girmesini engellemeye çalıştılar. Bu konuda da her türlü Dışişleri Bakanlığımız, Edirne ve Sofya'daki büyükelçiliklerimiz temaslarını sürdürüyor. Sınır Mülki İdari Amirliği olarak da biz konuya müdahil olduk."
 

ÇÖZMEK ZORUNDALAR
 

Sınırdaki eylemi kabul etmediklerini anlatan Edirne Valisi Günay Özdemir, Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili bir çalışma yürüttüğünü kaydederek, "Şu anda soydaşlarımız karşıya geçtiler. Problem şimdilik çözüldü. Ama hala o bölgede 100-150 kişilik bir grup olduğu söylendi. Hala o bölgede otobüslerle ilgili eylem yapma ihtimalleri var. Bu demokratik hakları engellemeye dönük bir eylemdir. Biz bunu hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Bulgaristan bunu çözmek zorunda. Orada demokrasi varsa ve vatandaşların oy kullanmasını istiyorsa bunu çözmesi gerekiyor. Bu uluslar arası bir problemdir, Dışişleri Bakanlığımız bu konuyla ilgili çalışıyor" diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER