En Hayati Eğitimde Çıtayı Yükseltecekler

Edirne'de sürücü kursları, Edirne Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği tarafından denetlenecek. Ders saatleri dahil olmak üzere müfredata uymayan kurslar cezalandırılacak.

GÜNDEM 20.03.2017 22:34:00 0
En Hayati Eğitimde Çıtayı Yükseltecekler

Edirne Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği (ESKED) Başkanı Güray Öztürk, yeni çıkan Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine göre sürücü eğitim-öğretiminin daha kaliteli ve verimli yapılabilmesi adına tüm motorlu taşıt sürücüleri kurslarının her ay periyodik olarak denetleneceğini söyledi.

 

DESTEKLİYORUZ

 

Sürücü adaylarına gerekli eğitimin verilip verilmediği, yönetmelikte belirtilen ders saati sürelerine ve yıllık olarak belirlenen taban fiyata uyulup uyulmadığı incelenerek rapor edileceğini belirten Öztürk, "Biz de ESKED olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın sürücü eğitiminin kalitesini ve dolayısıyla trafik güvenliğini artırmayı amaçlayan bu çalışmalarına destek veriyoruz. Bu hususta işini layıkıyla yapan tüm meslektaşlarımızın da yanındayız.

 

TABAN FİYAT 1400 TL

 

Şu anda Edirne il genelinde sürücü kurslarında uygulanan taban fiyat, B Sınıfı için bin 400 TL'dir. Bu taban fiyat eğitim maliyetleri, araç giderleri, uzman öğretici ve sınavlarda görev alan eğitimciler ile ilimizin enflasyon oranları dikkate alınarak düzenlenmektedir. Kurs maliyet ve giderlerini hesaplayıp taban fiyatları belirlemek üzere il genelinde 7 kişilik komisyon kurulmaktadır. Taban fiyat saydığımız hususlar doğrultusunda bu komisyon tarafından tespit edilecektir. Bu komisyon Vali, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü, EdirneTicaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve Edirne Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanından teşkil olacaktır" dedi.
 

TOPLAM 50 SAAT DERS


Kursiyerlere yönetmelik gereğince toplam 34 saat teorik ders ve toplam 16 saat direksiyon eğitimi verilmesi zorunlu olduğunu kaydeden Öztürk, kursiyerlerin yönetmelikte belirtilen ders saatleri kadar teorik ders ve direksiyon eğitimi derslerini almaları haklarıdır. Yönetmelikte belirtilen bu kuralları ihlal eden sürücü kurslarına yönelik yönetmelik uyarınca gerekli işlemler yapılarak para cezası uygulanacaktır" şeklinde konuştu.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR