Sanayi İçin En Sağlam Temel

Katma değeri yüksek üretim için Ar-Ge'nin önünü açan teknoparklardan bir yenisinin temeli Çorlu'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Doktor Faruk Özlü'nün katıldığı törenle atı

GÜNDEM 20.03.2017 08:11:00 0
Sanayi İçin En Sağlam Temel

Çorlu EurAsiaTeknopark’ta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katıldığı törenle temel atıldı. Törende açılış konuşması Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneği (TÜDEP) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yetişgin tarafından yapıldı. Sonrasında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün birer konuşma yaptılar.

 

CİDDİ KATKIMIZ VAR

 

Törende konuşan Vali Ceylan, Tekirdağ’ın sanayi ve tarım şehri olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “ OSB’leri ile fabrikalarımız ile tarım sektörü ile üreten ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlayan bir iliz. Aynı zamanda ilimiz, teknolojiyi sanayi ve tarım ile birleştirerek, teknolojiyi ve Ar-Ge çalışmalarını üniversitemizle ve sanayimizle bir araya getirerek farklı sanayi alanlarında üretim yapan bir il.

 

KATKI SAĞLAYACAK

 

Bugün burada temeli atmış olduğumuz teknoparkın ilimizdeki sanayi ve tarım faaliyetlerine bu anlamda katkı sağlayarak ülkemiz ekonomisini daha da güçlü hale getirecek ve kullandığımız teknolojiyi en üst seviyeye çıkaracak çalışmalar yapması temenni ediyorum.”

 

SAYILARI 64’E ULAŞTI

 

Bakan Özlü iseteknopark sayısının ülkemizde 64’e ulaştığına vurgu yaparak, “Sanayimizi teknoloji ile desteklemezsek ürettiğimiz ürünlerin katma değeri düşük olur. Katma değeri yüksek ürünler üretilmemiz için teknopark ve Ar-Ge merkezlerinin sayısının artması ve üretime sağlayacakları katkı bizim için çok önemli. Teknoloji üreten Türkiye yolunda, bugün burada temelini atmış olduğumuz teknopark hem bulunduğu bölge hem de yapı bakımında çok önemli. En kısa zamanda Çorlu Teknopark’ın faaliyete geçmesini ve üretime katkı sağlayan çalışmalar yapmasını diliyorum” dedi.