NKÜ'de Diş Hekimliği Fakültesi Kuruldu

Namık Kemal Üniversitesi'nde artık diş hekimleri de yetişecek. Resmi Gazete'nin 11 Mart 2017 tarihli sayısında 2017/9889 karar sayısı ile yayınlanarak yürürlüğe giren "Bazı Yükseköğ

GÜNDEM 13.03.2017 21:16:00 0
NKÜ

Bu karar neticesinde Namık Kemal Üniversitesi’nde fakülte sayısı 10’a yükseldi.Üniversite büyümesini tüm hızıyla sürdürdüğü. Başta NKÜ ve Tekirdağ olmak üzere tüm Trakya Bölgesi, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden sonra yeni ve güçlü bir sağlık yatırımına kavuşacak. Diş Hekimliği Fakültesi’ninönümüzdeki süreçte akademik personel, bina ve donanım tefrişatı ihtiyaçları hızla tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

 

DİĞER FAKÜLTELER

 

Öte yandan Bakanlar Kurulu’nun aynı kararı ile Acıbadem Üniversitesi’nde Senoloji Araştırma Enstitüsü, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksek Okulu, Atılım Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Diş Hekimliği Fakültesi, Bozok Üniversitesi’nde Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi, İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, ve Selçuk Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.

 

Haber / Celal KARAKURT