Aklından Bile Geçirme

Referandumda evet'i garanti görüp, "Dar bölge" diyen AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe'ye yanıt "evet" kanadından, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz'den geldi: â€?

SİYASET 9.03.2017 21:03:00 0
Aklından Bile Geçirme

16 Nisan’da gerçekleşecek referandumda “Evet”de uzlaşan iktidardaki AKP ile muhalefetteki MHP arasındaki çatlak, referanduma doğru su almaya başlar hale geldi. Gazetemizi ziyaretinde sandıktan, “Evet” çıkacağını garanti görüp sonrasına iş biçen ve, “Dar bölge referandumdan sonra” diyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye yanıt MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’den, yine açıklamada bulunduğu yayın organı zemininden, gazetemizden geldi: “MHP var oldukça dar bölge diye bir şey söz konusu dahi olamaz”

 

HAYAL OLARAK KALACAK

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “MHP asla, oy oranına bağlı olarak siyasi geçmişi olan ya da geleceğe oy oranı ile bakan bir parti olmamıştır; her zaman için ideoloji partisi olmuştur. Sandıktan ne çıkarsa çıksın milletimizin takdirine saygı duyarız ama dar bölge MHP oldukça birilerinin sadece hayali olarak kalacaktır" dedi.

 

ÜNİTER YAPIYA TERS

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyasi geçmişine bakıldığında sergilediği duruşun gayet net olduğunu kaydeden Aydeniz, vatandaşların Abdullah Öğe'nin ifadeleri karşısında tedirginlik duymamaları yönünde telkinde bulundu. Evet oyu için AK Parti ile sandığa gidecek olmalarına rağmen referandum sonrası mecliste güçlü bir MHP olacağını ifade eden Aydeniz, hükümeti kuracak partinin fark gözetmeksizin eyalet sistemi gibi bir ifadeyi ağzına dahi almaya cesaret edemeyeceğini, bunun devletin üniter yapısına ters olduğunu dile getirdi.

 

2007 SEÇİMLERİNİ HATIRLATTI

 

2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı oylamasında CHP'yi meclisi adeta kilitlemekle suçlayan Aydeniz, 367 kişi barajının CHP'nin tutumu dolayısıyla aşılamadığını ve o dönem meclisi işlevsiz hale getirdiğini kaydetti. Daha sonraki süreçte Milliyetçi Hareket Partisi'nin 367 barajını ortadan kaldırdığını ifade eden Ahmet Aydeniz, MHP'nin tavrı neticesinde Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılabildiğini söyledi.

 

GÜÇLÜ TÜRKYE İÇİN EVET

 

MHP’nin devletin bekası, milletin birliği ve beraberliği için her daim görevde olduğunu kaydeden Aydeniz, ülkenin daha aydınlık bir geleceğe merhaba diyebilmesi için referandumda evet oyunun çıkması gerektiğini dile getirerek, bu kapsamda çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etti. Daha güçlü bir ülke için referandumun önem arz ettiğini dile getiren Aydeniz, "Gazete manşetleriyle yıkılabilen güçsüz ve istikrarsız hükümetlerin artık var olamayacağı bir Türkiye için evet oyu kapsamında liderimizin ışığında yürümeye devam ediyoruz" dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT