11 Yılda Zirve Yaptılar

TSD Çerkezköy Şubesi, 11'nci yılını coşkuyla kutladı. Engellileri ilçe protokolü ve çevre il, ilçelerden engelliler yalnız bırakmadı. Başkan Çetinkaya sıfırdan yola koyulduklarını, 11

GÜNDEM 8.03.2017 21:20:00 0
11 Yılda Zirve Yaptılar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, 11'nci yaşını kutladı.Önceki akşam saat 20.00'da başlayan kutlamalara İstanbul ve Tekirdağ'ın ilçelerinde bulunan dernek temsilcileri de katıldığı, etkinliğe gösterilen yoğun ilgi dernek yöneticilerinin yüzünü güldürdü. Engelliler sevgi dolu kalpleriyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler, eğlendirdiler.

 

PROTOKOL İLGİSİ

 

Etkinliğe Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, TSD Genel Başkanı Şükrü Boydar ve Genel Başkan Yardımcısı Turhan Hançerli, İstanbul Şubesi Başkanı İlyas Yıldız, Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, İstanbul Gazi Osman Paşa ve Sultangazi ile Tekirdağ Çorlu Şubesi yöneticileri, diğer STK'ların temsilcileri, özel hastanelerin yetkilileri ve yüzlerce davetli katıldı.

 

ENGELLER SEVGİYLE AŞILIR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program TSD Çerkezköy Şubesi folklor ekibinin gösterisi ile devam etti. 11’nci yıla özel yaptırılan pastayı tüm üyeler birlikte keserek coşku dolu anlar yaşadı. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alışık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel konuşma yaparak, engellerin sevgiyle aşıldığını belirtirken, tüm kadınların gününü kutladı.

 

SIFIRDAN BUGÜNLERE

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya yaptığı konuşmasında tüm konuklara teşekkür ederek,“Sıfırdan başladığımız ilk günlerden bu günlere kurum ve hayırseverlerin desteğiyle gelmiş bulunuyoruz. Dernek olarak ülke genelinde zirvede yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Altı katlı dernek binamız bugün tam teşekküllü hizmet vermektedir. Engellilerimizin hastane ve program yolculuklarında kullandığı aracı bizlere kazandıran Çerkezköy OSB Müdürlüğü'ne de ayrıca teşekkür ederiz.

 

HER DESTEKÇİYE AYRI TEŞEKKÜR

 

Öte yandan her engellinin bir dikili ağacı olması için yürüttüğümüz ve 13 dönümlük arazide 150 ağacı içeren kampanyadan ötürü geçmiş dönem Valimiz Salih Enveroğlu ve geçmiş dönem Kaymakamımız Metin Kubilay'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Engellilerimizin eğitim ihtiyacını hiçbir özveriden kaçmayan Müjgan - Serkan Karagöz çiftine yardımlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Yardımlarınız devam ettiği taktirde projelerimize devam edeceğiz” dedi.

 

KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

 

Ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı konuşmasında ilçede engelliler için bir koordinasyon merkezi kurmayı planladıklarını ifade etti. Akay, daha iyi hizmet kalitesinde engellilerin sorunlarına çözüm yolu noktasında etkin rol oynayacaklarını aktardı. Koordinasyon merkezi ile engellileri daha yakından tanıma fırsatının bulunacağını kaydeden Akay, belediyenin engellilerin kaliteli bir yaşam sürmesi noktasında daha aktif çalışmalar içerisinde olduğunu sözlerine ekledi.

 

BİRBİRİNDEN EŞSİZ DANSLARI SERGİLEDİLER

 

Konuşmaların ardından TSD Çerkezköy Şubesi tarafından hazırlanan slayt gösterisi konuklara sunuldu. Daha sonra dernek üyelerinin hazırladığı ve Hababam Sınıfı isimli unutulmaz film serisinin sahnelerinden biri olan Fesupanallah isimli oyun izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı. Ardından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi. Folklor ekibinden Çisem Aksu ve Ahmet Taşan isimli iki üye merhum sanatçı Barış Manço ile özdeşleşen, “Alla beni pulla beni” adlı şarkıya uyarladıkları dansı sahnelediler. Son olarak folklor ekibi damat alayı oynayarak konuklara unutulmaz anlar yaşattı. Dernek üyeleri gönüllerince eğlenerek derneğin 11. yaşını doyasıya kutladılar.

 

Haber / Celal KARAKURT