"Altyapı Yatırımı Geleceğe Yatırımdır"

TESKİ tarafından düzenlenen toplantıda Çerkezköylü muhtarla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay altyapı yatırımının geleceğe yatırım olduğunu söyledi. 

GÜNDEM 7.03.2017 20:53:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Çerkezköy’de düzenlenen toplantıda Çerkezköy’de görev yapan mahalle muhtarlarının sorun, şikâyet ve istekleri dinlendi. Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kendilerini eleştirenlere cevap vererek, “Sürekli olarak, ‘Kızılpınar’da ne yaptınız’ şeklinde sorularla karşılaşıyoruz. Alt yapı yapıyoruz. Bugüne kadar cesaret edilemeyen alt yapıyı yapıyoruz. Beğenmeyen bugüne kadar bunları görmezden gelenler, bugün yapılanları anlayamayabilirler. Bu kadar kıt anlayışlı olabilirler. ‘Cek cak larla ömrünü geçiyorsun’ diyorlar. Biz cek cak demiyoruz yapacağımız işlerin tarihini ve gününü veriyoruz” dedi.

 

EN TEMEL SORUNLA BAŞLADIK

 

Dün Pasha Otel’de saat 10.30 da başlayan toplantı da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk olarak konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “TESKİ yaklaşık üç yıldır oluşumundan bugüne yapılanarak geldi. Alt yapı meselesi belediyelerin karnını ağrıtan zorlu bir süreçtir. Geçtiğimiz günlerde TESKİ’nin neler yaptığına dair eleştiriler yapıldı. Kısa da olsa cevap vermek istiyorum. Çalışmalara Çerkezköy’ün en temel sorunlarıyla başladık. Çorlu deresinin ıslah edilememesi ve Çerkezköy’e yaşattıklarıyla başladı yatırım. 1,5 milyonluk bir yatırım ile Çorlu Deresi üzerinde bulunan menfezleri değiştirerek bu işle başladık” dedi.

 

GÖRÜLMEYENİ GÖRDÜK

 

Akay konuşmasının devamında ise, “Çalışmalar kapsamında Çerkezköy’ün bir diğer kanayan yarası olan eski dere yatağı üzerinde ani yağışlarda maalesef çaresizce toplandığımızı hatırlıyorum. Bu süreçleri de yaşadı Çerkezköy. Yaklaşık 6,5 milyonluk bir yatırımla 3,5 kilometrelik yağmur suyu hattını bu dere yatağı üzerinden geçirerek şu anda ani su baskınlarından Çerkezköy’ü kurtardık. Bunlar Çerkezköy’ün uzun yıllar hiç bakılmayan ve görmezden gelinen meseleleriydi. Bunların hepsini böyle bir yatırımla tamamladık” ifadelerine yer verdi.

 

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

 

‘TESKİ ne yapıyor’ diyenlere bunları anlattığını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “25 milyonluk bir yatırım başladı 14 Temmuz 2016 tarihinde. Çerkezköy’ün bütün kanalizasyonları Çorlu Deresi’ne akıyordu, hala akmaya devam ediyor. Kollektör hattı inşaatı devam ediyor ve DSİ tarafından yapılan arıtma tesisine Çerkezköy’ün derelerine akıtılan bütün kanalizasyonlar toparlanarak gönderilecek. Toplam maliyeti de 25 milyon TL ve yaklaşık 40 milyon TL’ye dayanmış yatırımlar devam ediyor” dedi.

 

TABİ Kİ YOL SORUNU OLACAK

 

Akay, konuşmasının devamında Kızılpınar üzerinden siyaset yapmaya çalışanların olduğunu ifade ederek, “Kızılpınar da alt yapı yapıyoruz. Nüfusu 3 bin iken 90’lı yılların başında kanalizasyon inşaatı yapılmış bir Kızılpınar ve bugün Kızılpınar’ın nüfusu 33 bin olmuş. Dolayısıyla alt yapı ihtiyacı da çok açık. İller Bankası tarafından projelendirildi. Kasım ayı itibariyle de Kızılpınar’da alt yapı inşaatı başladı. Sıkıntılı zamanların yaşandığını çok iyi biliyorum. Alt yapı yaptığımız yer de tabiki yol sorunu olacak. Alt yapısı yapılan yerde daha ne bekleniyor. Sürekli olarak,‘Kızılpınar’da ne yaptınız?’ şeklinde sorularla karşılaşıyoruz. Alt yapı yapıyoruz. Bugüne kadar cesaret edilemeyen alt yapıyı yapıyoruz. Beğenmeyen bugüne kadar bunları görmezden gelenler, bugün yapılanları anlayamayabilirler. Bu kadar kıt anlayışlı olabilirler” dedi.

 

BU CADDELERE DOKUNULMAYACAK

 

Hükümet Caddesi’ndeki300 metrelik içme suyunu TESKİ’nin yenilediğini belirten Vahap Akay, “Hükümet Caddesi,Büyükşehir’in bir caddesi. O caddede önümüzdeki yıllarda yapılacak olan içme suyu hatlarına bir daha ekleme inşaatı olmasın diye o hattı bugünden TESKİ değiştirdi. Yenileme çalışmalarında bu caddelere dokunulmayacak. Alt yapıyla ilgili meseleleri yaparken tabi ki çamur ve sıkıntı olacak. Ama bu sıkıntıları yaşamadan geleceğe yatırım yapamıyorsunuz. Dolayısıyla alt yapıya yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır.

 

CEK CAK YOK

 

Bugüne kadar görmezden gelinen bir Cumhuriyet Mahallesi var. Çerkezköy’ün büyüyen genişleyen yeni yapılaşmanın olduğu bir mahalle. Yıllar boyunca Cumhuriyet Mahallesi’nin kanalizasyonları ormana akıyor. Biz yapacağımızı belirterek tarih ve gün veriyoruz. ‘Cek cak larla ömrünü geçiyorsun’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Cek cak demiyoruz, Cumhuriyet Mahallesi’nde yıllarca kanalizasyonu alıp ormana bıraktınız, yarım yamalak bıraktığınız işleri bugün projelendirip yapacağımız tarihleri söylüyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’nden kanalizasyon alınacak ve yeni yapılan kolektör hattına bağlanacak” diye konuştu.

 

HEPSİNİ GÖRECEKLER

 

Ambardere de ki alt yapı sorununun da yıllardan beri devam ettiğini ifade eden Başkan Akay, şöyle devam etti; “Yönetim kurulu kararıyla alt yapısıyla ilgili çalışmalara2017 yılında başlanacak. Neler yapıldığını merak edenler kalem kalem hepsini görecekler. Görmezden gelenler, beceremedikleri mesele bugün çözülüyorsa suçluluk duygusu içinde olmalalı. Yapılanların hepsinin Çerkezköy’ün geleceğine bir yatırım olduğunu anlamaları lazım.

TESKİ’nin yatırımlarından sonra Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi olarak biz üzerimize düşen üst yapı yatırımlarını 2017 yılı itibariyle Kızılpınar başta olmak üzere yapmaya başlıyoruz. TESKİ’nin 2017 Nisan ayı itibariyle Kızılpınar Mahallesi’nde teslim ettiği alanlarda Büyükşehir ve biz asfalt kaldırım çalışmaları başlayacağız. İnşallah Nisan ayı itibariyle de teslim edilen alanlarda üst yapı çalışmalarına başlayarak rahatlamayı yaşayacağız”

 

KORKMADAN YAPACAĞIZ

 

İçme suyu hattının yenilenmesiyle alakalı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından TESKİ’ye 400 bin TL’lik bütçe ayrıldığını sözlerine ekleyen Akay, “İller öankası tarafından projelendiriliyor ve inşallah 2018 yılı içerisinde Çerkezköy’ü aspes boru rezilliğinden kurtaracağız, bu işleri de korkmadan yapacağız. Bizim, ‘Aman alt yapıya giriyoruz çamur olur, ne derler korkumuz yok. Çerkezköy’ün geleceğine yatırım yaptığımız anlayışıyla bunları yapmaya ve desteklemeye kendi adımızla devam edeceğiz. Çerkezköy’de yaşayan birisi olarak bunları paylaşıp anlatmak vazifemiz diye düşünüyorum. Çerkezköy’e önemli yatırımlar gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile birim müdürlerine ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

ÇERKEZKÖY’E 52 MİLYON TL’LİK  YATIRIM YAPTIK

 

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ’nin şuana kadar Çerkezköy’e KDV hariç 52 milyon 725 bin TL tutarında bir altyapı yatırımı yaptığını ifade etti. Çerkezköylü muhtarlara yönelik toplantıda konuşan Başa, “Bunlar Çorlu Deresi Taşkın Sahası’na köprü ve menfezler, imar sahası taşkın koruma sahası çalışması, üç adet yeni su kuyusu, depo ve terfi merkezlerinin yenilenmesi, Kızılpınar kanalizasyon ve kolektör hattı inşaatı, Kızılpınaryağmur suyu hattı inşaatıdır” açıklamasında bulundu.

 

ŞEBEKE DEĞİŞECEK

 

Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan ve TESKİ tarafından parası ödenecek olan arıtma tesisin inşaatının da tamamlanmak üzere olduğunu ve tüm atık suların toplanarak arıtmaya aktarılacağını belirten TESKİ Genel Müdürü Başa, Ambardere’nin kanalizasyon ve kolektör hattının yapım kararını aldıklarını, Çerkezköy’ün içme suyu şebekesinin değiştirilmesi için ilk kazmanın 2018 yılında vurulacağını açıkladı.

 

SORULARI YANITLADI

 

Şafak Başa, Veliköy kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarına başlanılacağını ifade ettikten sonra mahallelerde bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın konuşmasının ardından mahalle muhtarları mahalleleri ile ilgili istek ve sorunları TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve daire başkanlarına aktardı. Toplantının ardından öğle yemeğine geçildi.

 

Haber / Celal KARAKURT