"Gün tek adam sistemini getirmek isteyenlerle mücadele günü"

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer hafta sonu Malkara, Ergene ve Süleymanpaşa'da bazı etkinliklere  katıldı. Anayasa teklifiyle rejimin değişeceğini kaydeden Yüceer

SİYASET 6.03.2017 19:57:00 0

İLK ZİYARET MALKARA’YA

 

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer hafta sonu Malkara, Ergene ve Süleymanpaşa’da vatandaşlarla bir araya geldi. Malkara’da ilçe örgütüyle bir araya gelen Yüceer, Anayasa değişikliği ve referandum süreci ile ilgili açıklamalar yaptı. Anayasa değişikliğinin tek adam rejimini getireceğini belirten Yüceer, “Gün direnme günü, demokrasi mücadelesi etme günü” dedi. Yüceer, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan ile Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Malkara Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Belma Özsoy, Malkara Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Lerzan Baykal, Malkara Ticaret Odası Başkanı Ümran Bilgin, Malkara Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Şen’e ziyaret gerçekleştirdi.

 

MAHALLELERDE HAYIRI ANLATTI

 

Yüceer daha sonra Allıışık, Karacahalil ve Gözsüz mahallelerinde vatandaşlara Anayasa’ya neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı. Ergene Belediyesinin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde emekçi kadınlarla buluşan Yüceer,  Ergene Bulgaristan Göçmenler Derneği'nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine de katıldı.

 

İNADINA KARDEŞLİĞİ SEÇECEĞİZ

 

Yüceer, Tekirdağ’da da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde 'Analar hayır duasına çıkıyor' sloganıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Protesto eyleminde konuşan Yüceer, yeni Anayasa referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni Anayasa’nın tek adam rejimi getireceğini belirten Yüceer, hep beraber tek adam rejimini getirmek isteyenlerle mücadele edeceklerini söyledi. Bu mücadelenin sadece kadınlar için değil, gelecek için olacağını vurgulayan Yüceer, bu mücadeleyi yaşadığımız ve yaşayacağımız her gün için vereceklerini kaydetti. CHP’li Yüceer, “Yolları çatallanan bir bahçe var önümüzde ve çok seçenek de yok önümüzde. İki seçenek var. Bu iki seçeneğin ucunda iki ayrı Dünya var. Bunlardan biri, otoriter, baskıcı ve keyfiyete dayalı bir yönetim. Diğeri ise evet eksikleri olmasına rağmen, demokrasi var. Bir tarafta kutuplaştırıcı, kavgacı bir durum var. Diğer tarafta toplumsal barış umudumuz var. Tabi ki demokrasiyi seçeceğiz. Eşitliği seçeceğiz. Barışı seçeceğiz. İnadına kardeşliği seçeceğiz” dedi.