"Tek adam rejiminin lafı bile ülkenin ufkunu karartmaya yetti"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, enflasyonun 58 ay sonra yeniden çift haneye çıktığını belirterek, "Fiili başkanlık döneminde milletin kişi başına geliri eridi, işsiz sayı

SİYASET 3.03.2017 20:56:00 0

ENFLASYON 58 AY SONRA ÇİFT HANEDE

 

Cumhuriyet Halk Partili Faik Öztrak, geçen ay enflasyonun çift haneye çıkacağı uyarısında bulunduklarını hatırlatarak, bu uyarılarının tek adam rejimi kurma gündemine kilitlenen Hükümet tarafından duyulmadığını ifade etti. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Şubat ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “ Şubat ayında tüketici fiyatları yüzde 0,81 artarak piyasa beklentilerini neredeyse ikiye katladı. 2017’nin ilk iki ayında gerçekleşen enflasyon ise yüzde 3,3 oldu. Böylece, Hükümetin 2017 yılına ait yüzde 6,5’lik enflasyon hedefinin yarısı daha yılın ilk iki ayında aşıldı. 12 aylık enflasyon ise 2012 yılı Nisan ayından bu yana, yani 58 ay sonra, yeniden çift haneye çıktı. Şubat’ta 12 aylık enflasyon yüzde 10,1 oldu. Yine yurtiçi üretici fiyatları da 12 ayda yüzde 15,4 artarak son 103 ayın en yükseğine çıktı” dedi.

 

“TEK ADAM REJİMİNİ İNŞA ETMEKTİR”

 

Öztrak “  Ekonomi yavaşlarken, işsizlik almış başını giderken, hayat pahalılığı milletin cebini yakarken, dolar kuru yeniden artış eğilimine girmişken, milletin aşı, işi ana gündem maddesi olması gerekirken, hükümetin tek gündemi vardır. O da tek adam rejimini inşa etmektir. Tek adam rejiminin lafı bile ülkenin ufkunu karartmaya yetmiştir. Son iki buçuk yılda fiilen uygulanan başkanlığın ülkemizde yarattığı belirsizlik ve sıkıntılar ortadadır. Fiili başkanlık döneminde milletin kişi başına geliri erimiştir. İşsiz sayısı bu dönemde 700 binden fazla artmıştır. Enflasyon aynı dönemde yeniden çift haneye sıçramıştır. Bu tablonun müsebbipleri, şimdi bunu kalıcı hale getirmeye çalışmaktadır. Milletimiz, tıpkı 7 Haziran 2015’te yaptığı gibi 16 Nisan 2107’de de kendisine başkanlık dayatmasında bulunanlara hak ettiği cevabı verecektir. Tek bir adamın aklının, bütün bir milletin aklından daha üstün olmadığını 17 Nisan sabahında hep beraber göreceğiz. 17 Nisan sabahında alınacak Hayırlı sonuçla, demokratik parlamenter rejimimizin önüne dikilen tek adam dayatması ortadan kalkacaktır. Egemenliğin sahibi olan milletimiz, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana demokratik parlamenter rejimle yürümüştür. 17 Nisan sabahında milletin desteğiyle bu kararlı ilerleyiş daha da güçlenecek; yeni maceralar ve belirsizlikler demek olan başkanlık rejimine dur denecektir. Milletimizin kararı ülkemizin karartılan ufkunu yeniden aydınlatacaktır” dedi.