Yüceer: İzin vermeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy'e kurulması planlanan termik santral için Bakanlar Kurulu'nun acele kamulaştırma kararına sert tepki gösterdi. YazÄ

SİYASET 3.03.2017 20:53:00 0
Yüceer: İzin vermeyeceğiz

“TEKİRDAĞ HALKI KARŞIDIR”

 

Yüceer açıklamasında “ 23.02.2017 tarih ve 2017/9798 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Tekirdağ ve İstanbul’da termik santral yapılması planlanan bölgelerde acele kamulaştırma kararı verilmiştir.

 

Herhangi bir Çevre-Etki Değerlendirme prosedürü işletilmeden, ÇED raporu ortada bile yokken, insanların ve doğanın ne kadar zarar göreceği, halkın sağlığının ne kadar tehdit altında olduğu bilinmezken, yangından mal kaçırır gibi, termik santral yapılması planlanan bölgelerdeki taşınmazlara ilişkin acele kamulaştırma kararı verilmiş olması bir niyeti ortaya koymaktadır. Bu kararla termik santrale karşı olduğunu defalarca beyan eden Tekirdağ halkına sizin isteklerinizi, taleplerinizi görmezden geliyoruz, bildiğimizi okuyoruz, kulaklarımız söylediklerinize kapalı mesajı verilmektedir. Tekirdağ halkının iradesini hiçe sayan bu yaklaşıma karşı Tekirdağlıların sessiz kalması beklenemez.

 

Şu bilinmelidir; Talan ve yağma düzenine hukuki kılıf uydurma çabasından başka hiçbir amaç taşımayan bu karara Tekirdağ halkı karşıdır.  Tekirdağlılar, iktidar tarafından termik santral kurulması niyeti ortaya konulduktan sonra Belediyesiyle, sivil toplum örgütleriyle ve duyarlı yurttaşlarıyla termik santrali Tekirdağ topraklarında istemediklerini defalarca beyan etmiştir” diye konuştu.

 

“MÜCADELE DEVAM EDECEKTİR”

 

Yüceer “  Her fırsatta halkın iradesinin üzerinde bir güç olamayacağını ifade eden İktidar mevzu rant olduğunda halkın isteklerini ne kadar kolayca görmezden gelebileceğini bir kez daha ortaya koymuştur. Tekirdağ Halkının taleplerine kulakları tıkalı olan iktidarın termik santral kurma ısrarı ve bununla bağlantılı olarak aldığı acele kamulaştırma kararı samimiyetsizliğinin de su yüzüne çıkmasına vesile olmuştur. Ancak şu bilinmelidir; birileri daha çok zenginleşsin diye topraklarımızın, havamızın, suyumuzun kirletilmesine, insanlarımızın sağlığının ve yaşamlarının tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz. Tekirdağ halkı hukuk çerçevesi içinde termik santral kararıyla mücadele etmeye devam edecektir. Ne doğamızı, ne sağlığımızı ne çocuklarımızın geleceğini rant politikalarına kurban vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.