"Baş Ağrısı, Mide Bulantısı Hariç Sağlık Sorunu Yok"

Çerkezköylüler'in pis kokuya dair merakla beklediği resmi Devlet açıklaması, Kaymakam Abban'dan geldi. Abban az sayıda kişide rastlanan baş ağrısı, mide bulantısı hariç riskler içeren saÄ?

GÜNDEM 1.03.2017 21:29:00 0

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 4 Şubat akşamı Çerkezköy’ü etkisi altına alan kötü koku hakkında açıklamalarda bulundu. Kamuoyunun, özellikle öğrenci velilerinin merakla beklediği sağlığa dair raporlara dayalı konuştu. Baş ağrısı, mide bulantısı gibi az sayıda kişide rastlanan vakalar hariç insan sağlığını riske itecek hiçbir bulguya rastlanmadığını kaydetti.

 

BÜROKRATLAR EŞLİK ETTİ

 

Abban’a basın toplantısında İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak ile Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Önder Ayaz da eşlik etti. Konuşmasına basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Kaymakam Abban açıklamayı Vali Bey’in oluru ile yaptığını belirtti. Süreç içinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görevi yaptığını belirten Abban bürokratlarına da gazetecilerin önünde teşekkür edip onurlandırdı.

 

EĞİTİM AÇIĞI TELAFİ EDİLECEK

 

Okula gidemeyen öğrenciler içinde telafi programı hazırladıklarını sözlerine ekleyen Kaymakam Abban, “Birçok veli haklı olarak çocuklarını 8-10 gün okula gönderemediler. Bununla ilgili telafi programı hazırladık ve hafta sonları okul öğretmenleri ile telafi eğitimi vererek bu açığı da kapatmayı düşünüyoruz. Belediye Başkanlığı’nca okulda logarın olduğu alan ile arka taraftaki çim ve toprak kazınarak beton döküldü. Ayrıca bodrum katta, atık giderinden kaynaklı kokunun sindiği zemine de bir kat daha malzeme serilerek ve yağlı boya ile boyanarak kokunun tecrit edilmesi sağlandı. Bu konuda bana intikal eden tüm belgelerin özeti budur” diye konuştu.

 

DİDİK DİDİK EDİLDİ

 

Basın mensuplarının kamera kayıtlarının neden 10 gün sonra bulunduğuna dair sorduğu soruya cevap veren İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, “Olay 4’ünde oldu ve böyle bir kokunun yayıldığına dair de 5’inde haberimiz oldu. Önce güzergâhı gezdik. Belediye burada su sıktı denildi ama ayın 5’inden bahsediliyor. O görüntülere bakıldı ama hiçbirşey çıkmadı. Bizlerde burada yaşıyoruz ve rahatsız olduk. Çevredeki tüm görüntüleri topladık ve bunu da sayılı personelle izliyoruz. Bunu neticelendirmek için cuma, cumartesi ve pazar günleritüm görüntüleriizledik. Anında alsak görüntüleri anından devreye girerdik” açıklamasında bulundu.

 

KUŞKU ÜZERİNE…

 

Kamera görüntülerinin çok net olmadığı için işaretlerden yola çıktıklarını ifade eden Kaymakam Abban ise, “Tankerin bir tanesinin yanında komple Türk Bayrağı vardı, işaretlerden yola çıktık. Belki şimdiye kadar tespit edilemezdi.Görüntülerde plakayı okumak mümkün değildi. Kaynağın belirlenmesinin ardından fabrikanın kendi atık çamur yakma fırınını hemen durdurduk. Hala durmuş vaziyette ve atıklarını kendileri depoluyorlar” diye konuştu.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR