Kirletecekse Önce BEN KARŞI ÇIKARIM

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy'ün yeni gündemi termik santralde suskunluğunu bozdu. Öğe, "Çerkezköylüler şuna emin olsun. Termik santral kirliliğe neden

GÜNDEM 28.02.2017 22:09:00 0
Kirletecekse Önce BEN KARŞI ÇIKARIM

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy’ün yeni gündemine dair suskunluğunu dünkü basın toplantısında bozdu. Öğe, “Belediye Başkanı Vahap Akay soruyor diye cevaplamıyorum. Eğer çevre kirliliğine etkisi yoksa dışa bağımlılığımızı ortadan kaldıracaksa termik santrale karşı değilim. Önce onlar neden doğrudan yönetim ihalelerini şeffaflık ilkesine bağlı kalarak açıklamıyorlar. Çerkezköy Belediyesi’nin üç yılını değerlendireceğiz” dedi. Öğe şöyle devam etti:

 

HÜKÜMETİMİZİN POLİTİKASIDIR

 

“Çerkezköylüler şuna emin olsun. Termik santral kirliliğe neden olacaksa önce ben karşı çıkarım. Ama araştırma yapmadan, ‘karşıyız’ diyemeyiz” dedi. Termik santral bir ihtiyaçtır. Hükümetimizin enerji politikasıdır, bunu kabullenmek gerekir. Santrale karşı çıkanlar elektriğin nereden üretileceğini açıklasın. CHP’li yöneticiler santrallere karşı olduğunu söylüyor ama biz elektriği nereden üreteceğiz. Enerjiyi yurt dışından ithal ediyoruz. Elektriği aldığımız Bulgaristan barajları dolduğu zaman kapakları açıyor, Edirne’yi sel götürüyor. Yarın elektrik şalterini indirdiğini düşünün. Biz doğalgazı elektirk enerjisine nasıl dönüştüreceğiz.

 

İHTİYAÇ OLDUĞUNU KABULLENDİK

 

Bu yapılacak olan kuru sistemdir, çevreye zarar vermez, sadece su buharı çıkaran kapalı sistemdir. Bizde en başta ‘ne oluyor’ deyip araştırdık. Gerçekten ihtiyaç olduğunu kabullendik. Avrupa’da şehir içinde termik santraller var. Bunu engelleyenler aslında Marmaray’a, üçüncü köprüye karşı olanlar. Bu konuda bizi kendisine rakip gören ülke Almanya’dır. Türkiye’nin bağımsız olmasını istemiyorlar. Artvin’de HES’ler ile ilgili olay olmuştu. Aktivistlerin Almanya’dan destek aldığını, Artvin ile alakası olmadığını öğrendik.”

 

KOKUYU DAHA DA YAYDILAR

 

Çerkezköy’ün kabusu pis kokuyu da değerlendiren Öğe, “İlk günden itibaren kaymakamlık olsun, emniyet müdürlüğü olsun, vatandaşlar ile paylaştık. Kokununnereden geldiğini, gaz sızıntısının olup olmadığını araştırdık. Bilinçsiz kişilerin kimyasal atık döktüğünü öğrendik. Bu atık, reçine denilen malzemedir. Sıcakla buluştuğunda yumuşak bir formadadır. Soğukla buluştuğunda kemikleşen, sert bir yapıya bürünüyor. Araştırmadan suyu basarsanız o madde orada tıkanır, donar. TESKİ’nin kanalizasyon hattının sökülerek o maddenin temizlenmesi gerekiyordu. Ama bunu yapmadılar ve o maddenin daha da sertleşerek kokunun yayılmasını sağladılar. Kaymakam Bey bu konu hakkında gereken değerlendirmeyi yapacaktır” dedi.

 

“ADAYIN KİM OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe dünkü basın toplantısında belediye değerlendirmesinde de bulundu. Çerkezköy Belediyesi’ni değerlendirmesi istenip yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olup olmayacağı sorulan Başkan Abdullah Öğe soruyu şöyle yanıtladı: “Çerkezköy Belediyesi’ni fırsat oldukça değerlendiriyoruz. Maalesef belediyenin düzenlemesi yok. Çerkezköy gittikçe kasabalaşıyor. Kaç kişi dışarı çıktığında sokaktan memnun. Sadece birkaç park çalışması var. Çerkezköy çamurla tanıştı. İyiye gitmiyor ve bundan sonra da çok bir şey olacağını düşünmüyorum. Bazı projelerin yapılacağı söyleniyor. Üç yıldır neredeydiler? Yapacaklarına dair kitapçıkla dolaşıyorlardı, hangisi gerçekleşti.

 

ADAYIN KİM OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL

 

Teşkilat olarak adaylıkla ilgili gündemleri olmadığını belirten Öğe, “2019’daki yerel seçimlerde inşallah AK Parti’nin yönetim bayrağını dikeceğiz. Bir işi yapacak insanlar liyakatli olmalı, üstleneceği görevi kendisine ders olarak görmeli. ‘Şu aday olmuş, bu aday olmuş’ önemli değil. Belediye başkan adaylığı sorumluluğu kime verilirse biz onun arkasından gideriz. Teşkilatların, halkın dinlenmesi gerektiğine inanıyorum. Şu anda adaylığımıza dair ‘var, yok’ demek doğru değil” diye konuştu.

 

AK PARTİ ÇERKEZKÖY MİTİNG PROGRAMI HAZIR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki cumartesi günü Tekirdağ merkezinde gerçekleşecek referandum konulu mitingine katılım için AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın programı belli oldu. Miting için otobüsler 12.30’dan itibaren Çerkezköy’de eski otogar alanından hareket edecek. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe bugün ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında mitinge katılım için çağrıda bulundu. Öğe, “Cumhurbaşkanımızın Trakya’ya verdiği önemi tarihten de alıntı yaparak anlatırsak Erdoğan, Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde Tekirdağ’da büyük önem verdi. Daha öncesinden de partisinden il koordinatörlüğü yapmıştı. Tekirdağ’ın eksiklerini çok iyi biliyor” dedi. Öğe, Tekirdağ’daki toplu açılış töreninde yatırımlara dair halkın bilgilendirileceğini söyledi.