Bir ÇevDer'im Bile Yok. Anlıyor musun?

Muhtarlar ile toplantısında çevre konularına da değinen Belediye Başkanı Vahap Akay ilgili alanda hisse sahibi belediye olarak ikinci davayı açmaya hazırlandıklarını söyledi. "Vatandaş da konuyla ilgilenm

GÜNDEM 28.02.2017 22:07:00 0
Bir ÇevDer

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçedeki mahalle muhtarları ile düzenlediği basın toplantısında ilçenin genel ve sürekli gündemi haline gelen çevre konularını da değindi. Akay yeni gündem termik santrale dair,  “22 Şubat tarihinde yürürlük tarihi ile acele kamulaştırma kararını aldılar. Orada biz de Çerkezköy Belediyesi olarak parsel sahibiyiz. Planlara itiraz ettik. İtiraza cevap gelmediği için mahkeme sürecini başlattık. Bunun dışında acele kamulaştırma kararı aldılar. Bizde o alanda bulunan bir hissedar olarak şu anda kamulaştırmaya karşı davamızı açacağız. Bu alanda da vatandaş mülkiyeti var ve kamulaştırmaya karşı Danıştay’a davaları olacak. Bu süreci takip ediyoruz. Vatandaşın bu noktada biraz daha bu olaya eğilmeye ihtiyacı var. Nefes alan herkesin bu konunun takipçisi olması lazım” dedi.

 

DUYARLI VATANDAŞA İHTİYAÇ VAR

 

Çerkezköy’de uzun süre yaşanan pis koku hakkında konuşan Başkan Akay, “4 Şubat’ta koku meselesi nefesimizin ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Nefes alamaz hale geldik. Eğer bu koku gibi kalıcı bir şey istemiyorsak, termik santralin ciddi şekilde sağlık sorunları yaşattığını biliyorsak ona göre hareket etmeliyiz. Yapılması planlanan termik santral şu anda İmam Hatip Ortaokulu’na 3.5, yeni kampüs bölgesine de 2.5 kilometre mesafede. Okulun bahçesine termik santral yapılıyor. Bunu ısrarla dile getirmek zorundayız. Türkiye’nin enerji ihtiyacı politikası falan değil. Enerjiyi gene üretebilirsiniz ama burada üretmeyin. 500 bin nüfus yaşıyor. Bunları göze alarak hareket etmek gerekir. Vatandaşın biraz daha duyarı olmaya ihtiyacı var” diye konuştu.

 

BOYTEK’E 3.5 MİLYON TL CEZA

 

Muhtarlar da ortak kanı olarak termik santrale karşı olduklarını ifade ettiler. Başkan Vahap Akay, konuşmasının devamında Çerkezköy’ü etkisi altına alan kötü kokunun ÇOSB’de faaliyet gösteren Boytek fabrikasından kaynaklandığını ifade ederek, “Firmaya 3.5 milyon civarında, taşeron firmaya da 212 bin TL ceza kesildi” dedi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ