CHP'li Kadınlar Evlerden Ser Veriyor. Sır Vermiyor

Sosyal medya, siyasi partilerin il ve ilçe yönetimleri ile kadın ve gençlik kollarının yaptıkları çalışmaları hem kamuoyuna hem partilerine duyurması için çok önemli bir mecra. Kaldı ki CHP gibi çok se

GÜNDEM 27.02.2017 22:37:00 0
CHP

Malum, süreç referandum süreci. Siyasi partilerin, il ve ilçe örgüt veya teşkilatları ile odaklandığı tek konu bu. Başka zamanlarda kendi yerellerine ilişkin farklı çalışma ve fikir üreten parti teşkilatları, muhtemelen genel merkezlerden gelen direktifle de yereli bir süreliğine askıya aldılar.

 

Bu referandum çalışmasında da tavrı her ne olursa olsun her siyasi partinin kolu kanadı kayıtsız şartsız kadın kolları olacak. Çünkü çok geniş kalabalıklara nutuk mahiyetli açıklamalardan ziyade bu tür propaganda çok ama çok daha etkili. Aldığımız duyumlara göre Ebru Alaca başkanlığındaki CHP Çerkezköy Kadın Kolları bu konuda yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor ancak bu çalışmalar galiba sosyal medyadan hiç duyurulmayacak.

 

Nedeni de malum. “Hayır” için çalışma yapan partililer olarak özellikle AKP Çerkezköy’ün hangi evlere girdiklerini öğrenmelerini istemiyorlarmış.

 

Duyumlarımız doğruysa, akıllıca bir taktik olsa gerek.

 

Hele ki herhangi bir kararsızı veya “Evet” diyecek olup da CHP’li kadınların propagandası sonrası tavır değiştireni gözleri gibi koruyacaklar olsa gerek…

 

Abdullah Öğe  Sosyal Medyayı Yerel Medya Gibi Kullanıyor

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe pazar günü  akşam saatlerinde Çerkezköy’e ilişkin bir çevre sorununu facebook’taki kişisel sayfasından iki fotoğrafla paylaştı. Başkan Öğe açık adres bildirmediği için yerin, mevkiinin neresi olduğuna dair bilgimiz yok. Bu tür konuları biz dahil yerel basın gezerken gördüğümüzde, ihbar aldığımızda veya vatandaş şikâyetçi olduğunda yapar. Bu konuda gazete olarak ne derece yeterliyiz veya değiliz halkımızın takdiridir. Ancak Abdullah Öğe’nin sosyal medya kullanımında çıta yükselmiş, yerel gazete sınırlarını zorlamaktadır. Bir diğer ayrıntı politik bir hamlede daha bulunmuş Abdullah Öğe. Meseleye CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da katıp, “Kılıçdaroğlu'nun CHP'li Çerkezköy Belediyesi çalışıyormuş.! Evet Çerkezköy hızla kasabalaşmaya devam ediyor. Milletçe alkışlıyoruz” bir taraftan CHP Genel Merkezi’ni de eleştirip gönderme yapıyor. Abdullah Öğe’nin yapıcı olmayan bir dille yaptığı eleştiriye atfen Çerkezköy Belediyesi bir hamle yapacak mı, zamanla göreceğiz. Ama Başkan Öğe bu tür paylaşımlarda yere dair adres bilgisi de vermeli.

 

Hüseyin Müdür Mevlana’yı Çözümlemenin Peşinde

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şiir ruhlu bir öğretmen. Zaman zaman facebook’taki kişisel sayfasından bu tür paylaşımlarda bulunuyor. Devlet memurlarının belalısı, Demokles’in kılıcı gibi etrafında dolaşan 657 sayılı Devlet memurları kanunu, devlet memurunun bu derece paylaşımlarına tahammül edecek kadar iyi niyetli ve demokratik. Hüseyin öğretmen bir süre önce altına imza atmamakla birlikte Mevlana’dan paylaşımda bulunmuş. Paylaşımda başka bir hiçbir mesaj yok. Dün sabah 09.45 itibariyle 10’u er 7’si hatun kişi olmak üzere 17 beğeni almış. Paylaşımın altına yapılan yorum yok. Hüseyin öğretmen galiba Mevlana’yı, Mevlevi’yi çözümlemeyi amaçlıyor. Buyrun, okuyalım hep beraber çözümleyelim:

“Beni kamışlıktan kestiklerinden beri/hep özledim o koparıldığım yeri/ Gönlüm paramparça susuzluktan özlemden ve ayrılıktan…”
“Kalk, âşık, kalk!.. / Acele et biraz. / Bak! Su sesi geliyor… / Sense susuzsun.. Ve uyuyorsun…”

Bilmeç’in Yeni STK’sı Türk Böbrek Vakfı

Tekirdağ Yeni Haber Gazetesi Koordinatörü meslektaşımız Ersin Bilmeç bir süre önce Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesi mütevelli heyetine seçildi. Bilmeç’in rozeti geçen hafta gerçekleşen şube kongresinde, vakıf yönetim kurulu üyesi ve mütevelli heyet başkanı Ülkü Eşkinat tarafından takıldı. Yıllardır çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da olduğunu belirten Bilmeç şimdi mesaisinin artan kısmından büyük bölümü vakıf çalışmaları ile de değerlendirecek. Basınınbu şekilde sivil toplum içinde bulunması da takdire şayan.