Sahte para ile 20 milyon TL'lik vurgun yapmışlar

Bastıkları sahte paralara saç spreyi sıkarak para çekme makinelerine kabul ettirdikleri tespit edilen şüphelilerden 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÜNDEM 26.02.2017 09:17:00 0
Sahte para ile 20 milyon TL

42 BİN 300 TL BANKNOT ELE GEÇİRİLDİ

 

Polis ekipleri Kırklareli'nde iki şahsın bir bankanın ATM'sine sahte para yatırarak sahte olmayan paraları çektiğini belirledi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (Çorlu KOM) Grup Amirliği ekipleri tarafından İstanbul ve Çorlu'da operasyon düzenlendi; 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, toplam değeri milyon dolarlarla ifade edilen çekler, 42 bin 300 TL banknot, 8 bin 300 dolar, 310 Euro ve farklı ülkelere ait banknotlar, 2 adet para sayma makinesi ve çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.

 

2’Sİ KADIN 8 KİŞİ CEZAEİVİNDE

 

Sahte paraların üzerine saç spreyi sıkarak ATM’lere yatıran ve gerçek paraları çekerek yaklaşık 20 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen 14 şüpheli, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından önceki gün Çorlu Adliyesi’ne sevk edildi. 14 şüpheliden 2’si savcılık sorgusunun ardından 4 şüpheli, adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Elebaşılığını M.Ç.’nin yaptığı belirlenen suç örgütünün üyeleri olduğu belirtilen Ş.A. A.A., S.B., Ş.Y., N.K., ile L.A. ve B.A. adlı kadınlar tutuklanarak cezaevine gönderildi.