Sandıkta Aynıyız. Sahada Ayrıyız

16 Nisan'da gerçekleşecek referandumda AK Parti ile aynı seçenekte örtüşen MHP, Çerkezköy'de saha çalışmalarını başlattı. İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti ile referandum sür

SİYASET 23.02.2017 19:15:00 0
Sandıkta Aynıyız. Sahada Ayrıyız

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz referanduma özel açıklamalarda bulundu. MHP'nin AK Parti'nin dışında bir evet kampanyası yürüteceğini kaydeden Aydeniz, "Bizim için hayır diyen de bu vatanın tertemiz evladıdır. Sırf Cumhurbaşkanı'nı sevmiyorlar diye, ‘Hayır’ diyenlerin 18 maddeyi baştan sona okumalarını rica ediyorum. Türkiye artık gazete manşetleri ile hükümetlerin devrildiği bir ülke değildir" dedi. Aydeniz, Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti'nin referandum sürecinde ortak bir çalışma içerisinde olmayacağını ifade etti.

 

GÜÇLÜ MİLLET GÜÇLÜ DEVLET

 

MHP'nin milletin bekası, cumhuriyetin daha sağlam bir sistem ile payidar kalması ve Cumhurbaşkanı ile karşılıklı bir denetim mekanizmasının oluşması için "evet" diyeceğini kaydeden Aydeniz, cumhuriyet tarihinde çok partili döneme geçilmesinin ardından 67 yıl içerisinde 65 hükümet kurulduğunu ve yaklaşık 13 ayda bir hükümetin devrildiğini ifade etti. Aydeniz, "Milliyetçi Hareket Partisi güçlü millet, güçlü devlet anlayışıyla hareket etmektedir ve  ‘evet’ diyecektir" dedi.

 

EV VE KAHVELERDE ANLATIYORUZ

 

Daha önce devrilen hükümetlerin birçoğunun dış güçlerin yarattığı baskı ve ekonomik krizler yaratılarak devrildiğini dile getiren Aydeniz, MHP'nin güçlü bir Türkiye anlayışıyla çalışmalara başladığını ifade etti. Askeri cunta döneminin geride kaldığını ve egemenliğin yalnızca milletin olduğunu kaydeden Başkan Aydeniz, güçlü bir cumhuriyet için referanduma kadar evet yönünde çalışmalarda bulunduklarını, zaman zaman ev ve kahvehane ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarla görüştüklerini ifade etti.

 

HAYIRCILARDA BU VATANIN TERTEMİZ EVLATLARIDIR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sırf antipatisi bulunduğu için bazı vatandaşların referandumda, ‘Hayır’ oyu verecek olmalarını manasız bulduğunu belirten Aydeniz, seçmenlerden 18 maddelik Anayasa teklifini baştan sona okumalarını rica etti. Kimseye , ‘Neden hayır oyu verdin?’ diye sormadıklarını, hayır yönünde oy kullananların da bu vatanın tertemiz evlatları olduğunu dile getiren Aydeniz ayrıca şunları söyledi:

 

EVET OYLARI, HAYIRLI OLACAKTIR

 

“Türkiye artık gazete manşetleriyle, suni ekonomik krizler ile hükümetlerin devrildiği bir ülke değildir. Evet oyunun bu millet için hayırlı olacağına olan kanaatimiz tamdır. Cumhurbaşkanı’nın yürütmede yetkisi olabilir ama yasama hakkı tamamıyla gazi meclisimizindir. 400 milletvekilini almadan kimse istediği gibi at koşturamaz. Bu sebeple şimdiden birilerinin saltanatını ilan edenler dönüp kendilerine baksınlar ve 400 milletvekili vermemek için çok çalışsınlar zira Milliyetçi Hareket Partisi her daim iktidar için, bir ideoloji partisi olarak milletine hizmet etmeye hazırdır.”

 

Haber / Celal KARAKURT