Okul Resmen İşin Ehlinde

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa'da yaptırılan Vali Enver Salihoğlu Ortaokulu tören ve protokol ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

GÜNDEM 22.02.2017 20:12:00 0
Okul Resmen İşin Ehlinde

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Süleymanpaşa ilçesinde yaptırılan Vali Enver Salihoğlu Ortaokulu yapılan törenle Milli  Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yanısıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ eski Valisi Enver Salihoğlu ile ilçe belediye başkanları, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Genel Sekreter Oral Karakaya ve birçok davetlinin hazır bulunduğu devir teslim töreninde konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Vali Mehmet Ceylan, Başkan Albayrak’a eğitime verdiği destek için teşekkür ettiler.

 

İKİ İLÇEDE DAHA TEMEL ATILACAK

 

Başkan Albayrak, Tekirdağ’ın nüfusunun her geçen arttığını ve bununla beraber öğrenci derslik sayısına ihtiyaç duyulduğunu belirterek “ Tekirdağ’da okullara ihtiyacımız var. Biz de 11 ilçeye 11 okul projesini başlattık ve dokuzunun tamamını bitirdik. Diğer okullarımızı da çok kısa sürede Milli Eğitim’e teslim edeceğiz. Marmara Ereğlisi ve Saray’daki okullarımızın temelini atarak projeyi tamamlayacağız. Bu projelerin toplam bedeli 56 milyon liradır. Bizim okullara ayrıca yardım projemiz de var. Geçen yıl okulların eksikliklerini giderdik ve 500 bin liralık bakım onarımını yaptık. Bütün hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

 

SALİHOĞLU İSMİ ORTAK KARARDIR

 

Okula neden Enver Salihoğlu adının verildiğini açıklayan Albayrak, “Kendisiyle çalıştığımız zamanda hem Tekirdağlılar’ın gönlünü kazandı hemde bize büyüklük etti, yol gösterdi. 11 belediye başkanımızın ve 60 Meclis Üyemizin ortak aldığı bir karardır Enver Salihoğlu ismi “ diye konuştu. Albayrak konuşmasını belediyenin diğer çalışmalarına kısaca değinerek ve okulun hayırlı olmasını, iyi öğrenciler yetiştirmesini dileyerek tamamladı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ  *  BURAYA SALİHOĞLU YAZILI FOTO… UFAK VESİKALIK

 

Tekirdağ eski Valisi Enver Salihoğluda okula adının verilmesinden dolayı gurur duyduğunu belirterek eğitimin toplumun en temel unsuru olduğunu söyledi ve okula adını veren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.

 

İMZALADILAR

 

15 Temmuz 2015 yılında temeli atılan, yaklaşık 3 milyon 700 bin liraya mal olan  ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan okulun devir teslim protokolüne Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak imza attı.

 

Haber / Celal KARAKURT