Üniversitenin Kütüphanesi Üniversiteyi Aratmayacak

Arz talep dengeleri doğrultusunda merkezi kütüphanesini yenileyen Namık Kemal Üniversitesi dünyadaki gelişmeleri bu konuda da takip ederken tüm yenilikleri yenilenen binaya da yansıttı.

GÜNDEM 21.02.2017 20:15:00 0
Üniversitenin Kütüphanesi Üniversiteyi Aratmayacak

Her geçen yıl büyüyüp gelişen Namık Kemal Üniversitesi merkezi kütüphanesinin yetersiz kalması sebebiyle üniversiteye ve şehrimize daha modern bir kütüphane kazandırmayı planlıyor. Yeni kütüphane dünyadaki gelişmelere paralel olarak sadece kitapların muhafaza edildiği binalar olarak değil, dijital gelişmelerle entegrasyonu sağlanmış, tüm kullanıcılarının sosyalleşme mekânları olarak değerlendirilip buna göre inşa ediliyor. ÜniversiteninDeğirmenaltı Yerleşkesi içerisinde 11 bin metrekare alan üzerindeki merkezi kütüphane binası bu anlayışla başlatıldı.

 

 

Çamlık alanına bitişik bir noktadaki yeni yerin kullanım şekli “Karma Kütüphane” olacak. Projede açık tipte raflama sisteminden oluşan okuma salonu ve okuma terasları, engelli okuma salonu, süreli yayınlar okuma salonu, kitap satış ofisi, dinlenme alanları, kitap deposu, kitap onarım ve cilt merkezi, ödünç alma,  katalog tarama, grup çalışma ve bireysel çalışma mekânları, fuaye, sınıflar, idari ve teknik ofisler, mutfak, sığınak ve otopark ile birlikte 281 kişilik bir konferans salonu yer alıyor.

 

DENİZ VE ORMAN MANZARALI

 

Binanın 45 derece açı ile arazi üzerinde konumlanmış olması insanın ruhunu dinlendirecek bir manzaraya kavuşmasını sağlıyor. Okuma salonları arazinin eğimini takip edecek şekilde teraslandırılırken, denize ve ormana doğru yönlendirdi. İnşaatta doğal zemin dokusu içinde çatılar yeşil yapılacak. Malzeme, enerji, suyun kullanımı ve iç hava kalitesi gibi ekolojik inşaatın gereksinimleri de inşaat süresince bina kullanımına kazandırılacak. Kütüphane kullanıcılarına 24 saat esasınca hizmet verecek.

Kütüphanenin hemen yanı başında yer alan öğrenci sosyal merkezi ile bağlantısı planlanıyor.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ