Vardır Vali Bey'in Bir Bildiği

ÇTSO Başkanı ÇTSO Sosyal Bilimler Lisesi'nin temel töreninde Kapaklı ve Saray için de arsa tahsisi şartıyla okul sözü verdi. Vali Mehmet Ceylan protokolün en kısa sürede imzalanacağını söyledi

GÜNDEM 20.02.2017 22:23:00 0
Vardır Vali Bey

Yapımını Çerkezköy TSO’nun üstlendiği 24 derslikli ÇTSO Sosyal Bilimler Lisesi’nin temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Törende konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Temelini atarken büyük bir mutluluk yaşadığımız bu okulda sosyal sorumluluğumuz ve eğitime verdiğimiz önemin güzel bir sembol olarak görülmesini arzu ediyoruz. ÇTSO olarak inşallah ilerleyen zamanda uygun bir yer tahsisi yapılırsa yine protokoller imzalayıp Kapaklı ve Saray ilçemize de birer okul yaptırmak en samimi arzumuzdur. Bunun için Kapaklı Kaymakamımıza ve Kapaklı Belediye Başkanımıza buradan yine söz veriyoruz” dedi.

 

HEP AYNI AMACA YÖNELİK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Başkan Kozuva, “Her şeyden önce ilçemiz ve bölgemiz böyle bir eğitim kurumuna kavuşacağı için tarifsiz bir mutluluk içindeyiz. Şahsım ve arkadaşlarım adına bütün samimiyetimle belirtmek istiyorum ki Çerkezköy TSO yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden buyana hedefimiz çalışmak, üretmek ve başarmak oldu. Tüm üyelerimize, iş dünyasına ve halkımıza görev ve sorumluluk sınırlarımız içinde hizmet etmek oldu. Odamızca düzenlediğimiz seminer ve kurslar üyelerimize düzenlediğimiz yurt içi ve yurt dışı seyahatler,uluslararası paylaşımlarda yaptığımız dev paylaşımlar, hep aynı amaca yöneliktir” dedi.Kozuva sözlerini Çerkezköy eski Kaymakamı, eğitim gönüllüsü Metin Kubilay ve okulun yapılmasında katkı sunan tüm oda üyelerine teşekkür ederek, okulun bölgeye hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

 

HAYIRSEVERLERİMİZ VAR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçesi olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Geçen yıl ki rakamlarla yüzde 9 buçuk büyüyen, Tekirdağ’ın en çok göç alan ilçesiyiz. Bu anlamda temeli atılan ÇTSO Sosyal Bilimler Lisesi, Çerkezköy’ün yarına adına çok önemli. ÇTSO yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Çerkezköy’ün eğitim anlamında hayırseverleri var. Çerkezköy’ün OSB’si ve sanayicileri var. Bunca yatırıma rağmen, yüzde 9 buçuk büyüyen Çerkezköy’ün her yıl bir okula ihtiyacı çıkıyor. Net bir açık var ortada. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamımız çalışmalarını devam ettiriyorlar. Süleyman başkanımızın verdiği sözü çok önemsiyorum, aynı şekilde Kapaklı’nın da okula ihtiyacı var. Çerkezköy ve Kapaklı’nın geleceği adına yatırıma ihtiyacı var.”

 

ÇERKEZKÖY ÇOK ŞANSLI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise en güzel yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu kaydetti. Tekirdağ’ın da bu tür yatırımlara ihtiyaç duyduğunu kaydeden Albayrak, “Tekirdağ’ın nüfusu her yıl 34 bin artış yaşıyor, her yıl yeni okullara ihtiyaç oluyor. Bu kapsamda 11 ilçeye 11 okul projesi ile başlattığımız eğitime katkılarımız devam ediyor. Konu Çerkezköy olduğu için, Süleyman Kozuva ve Çerkezköy’ün tüm hayırseverlerine teşekkür ediyorum. Çerkezköy bu anlamda çok şanslı. Tekirdağ güzel günler görecektir. Tekrardan tüm hayırseverlerimize ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

DOĞAN TEŞEKKÜR ETTİ

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan ise şunları söyledi: “Çerkezköy hızlı bir göç alan fakat hayırseverleri ile ayakta durabilen bir ilçedir. Bakanlığımız marifeti ile Çerkezköy’e eğitim anlamında destek vereceğiz. Tepe Mevkii’nde Yusuf Şener isimli bir hayırseverimiz 42 derslikli bir okul yaptıracağının sözünü verdi. Sayın kaymakamımız sayesinde birçok hayırseverden eğitim desteği almaya devam edeceğiz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu ile geleceğimize yatırım yapacağız. 2002 yılında eğitim bütçesi 2.2milyon TL iken bu rakam 2015’te 18 milyon TL’ye kadar yükselmiş, hala daha yükselmektedir. Bölge milletvekilleri olarak ilçelerimize yapılacak yatırımları bakanlıklarımızdan talep edeceğiz. Eğitime destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Yusuf Şener’e de şimdiden çok teşekkür ediyorum”

 

ARSA SIKINTISI YAŞIYORUZ

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ise yaptığı konuşmada, “Geçen yıl bu alanda bir temel attık. Bugün de yeni bir temel atıyoruz. Her zaman soruyorlar ‘Ticaret ve Sanayi Odalar ne iş yapıyor?’ diye. İşte yaptıkları şey burada. Sayın Başbakanımızın, 2019’a kadar tekli öğretime geçme sözü var. Belediye başkanlarımız okul konusunda arsa üretsinler, bizler de okulları yapalım. Devletimiz eğitim konusuna çok önem veriyor ancak arsa sıkıntısı yaşıyoruz. Belediye başkanlarımız bu konuda çok güzel çalışıyorlar, eminim ki çalışmaya da devam edecekler” diye konuştu.

 

NÜFUS ARTTIKÇA İHTİYAÇ DA ARTIYOR

 

Törende son olarak konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, ÇTSO Yönetimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Temelini atacağımız okulumuzun şimdiden ilimize, Çerkezköy’e ve yavrularımıza hayırlı olmasını diliyorum.Çerkezköy’ün nüfus artış hızına bağlı olarak derslik sayısı ihtiyacı da sürekli artıyor. Bizler bunun bilincindeyiz. Devletimizin ve hayırseverlerimizin destekleriyle eğitimdeki fiziki şartları iyileştirmek için gayret sarf ediyoruz, edeceğiz. Geçen sene hayırsever Ahmet Çetin’in yaptırmış olduğu okulumuzun temelini attık. İnşallah önümüzdeki sene açılışını yapacağız” dedi.

 

KALİDE TE ARTACAK

 

Vali Ceylan, 2019 yılına kadar tekli eğitime geçme hedeflerinin olduğunu sözlerine ekleyerek, “Bunun için devletimizin imkânlarıyla, hayırseverlerimizle, belediyelerimizin katkılarıyla Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde fiziki şartları en üst seviyeye getireceğiz. Çocuklarımıza verdiğimiz eğitimin kalitesini de artıracağız. Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri eğitim konusunda öncelikli ilçelerdir. Çorlu’da bir hayırseverimiz 24 derslikli okul yaptıracak. Çerkezköy’de de bir hayırseverimiz 42 derslikli okul yaptıracak” dedi.

 

HEMEN İMZALANACAK

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan konuşmasının sonunda Sosyal Bilimler Lisesi’ni Çerkezköy’e kazandırdıkları için ÇTSO yönetimine teşekkür ederek, yineÇTSO tarafından sözleri verilen Kapaklı ve Saray ilçelerine yapılacak okulların protokollerinin de bir an evvel imzalanacağını ifade etti. Konuşmaların tamamlanmasının ardından protokol üyeleri butona basarak ilk temeli atmış oldular. Ardından kurban kesilerek dua edilirken, katılımcılara da ÇTSO tarafından hazırlatılan ÇTSO Logolu atkılar hediye edildi.

 

HERKES ORADAYDI

 

Ambardere’dekitörene konuşmacıların yanı sıra Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, Saray İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah ÖğeKapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin,MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel ve Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, TSM Müdürü Dr.OlcayPalak, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ile ÇTSO yönetim Kurulu üyeleri, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, Esnaf ve Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Özel Optimed Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Ayhan Arslan, Özel İrmetHospital Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Ahmet Türker, Hayırseverler Müjgan-Serkan Karagöz çifti ile Ahmet Çetin, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile yönetim kurulu üyeleri, gaziler, okul müdürleri ile kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri katıldı.

 

Haber / Celal KARAKURT