Üç Sektöre Ara Eleman Bu Projeden Tahsis Edildi

TRAKYAKA tarafından yürütülen'Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum'' projesi kapsamında mesleki eğitimini başarıyla tamamlayan 67 kursiyer makine, tekstil ve otomotiv sekt

GÜNDEM 20.02.2017 21:52:00 0
 Üç Sektöre Ara Eleman Bu Projeden Tahsis Edildi

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘’Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum’’ projesi kapsamında mesleki eğitimlerini başarıyla tamamlayan 67 kursiyer Çorlu Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.Törende bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin bu projeyi ve sonuçlarını önemsediklerini söyledi. Şahin şunları söyledi:

 

ŞAHİN: HEDEFİMİZİ AŞTIK

 

“Gerçekleştirmiş olduğumuz mesleki eğitimler ile 67 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır. Proje başlarken hedefimiz 60 idi, bu hedefimizi de aşmış olduk. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu ile İŞKUR işbirliğinde büyük başarıya imza atmış bulunuyoruz. Temennimiz, burada edindikleri mesleki becerilerin katılımcılarımızın iş bulmasını kolaylaştırması ve işyerlerinde verimliliklerini ve başarısını attırmasıdır. Sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik eder, Meslek Yüksekokulu ve İŞKUR Müdürlerimize katkı ve işbirliklerinden ötürü teşekkür ederim.’’

 

PROJEYE DAİR

 

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘’Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum’’ projesinin hedefi Trakya’da kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlamak. Proje Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen “Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı” kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında yürütülüyor.

 

MAKİNE, TEKSTİL, OTOMOTİV

 

Çorlu Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen proje kapsamında verilen mesleki eğitim için Trakya’da ara eleman ihtiyacı olan makine, tekstil ve otomotiv sektörleri belirlendi. Mesleki eğitime katılan 39 kişi CNC programcısı, 17 kişi tekstil terbiye İşçisi ve 11 kişi oto boya işçisi programını başarıyla bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Eğitimler Çorlu Meslek Yüksekokulu laboratuvar ve atölyelerinde gerçekleştirildi. Dersler Çorlu MYO’nun akademik kadrosu tarafından verildi.

 

GENEL SEKRETERİ ÇOK SEVDİLER

 

Sertifika törenine TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in yanı sıra Tekirdağ İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen ve Çorlu MYO Müdürü Prof.Dr.Tuncay Gümüş katıldı. Kursiyerler sertifikalarını Mahmut Şahin’in elinden aldılar. Tören katılımcıların Şahin ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle tören sona erdi.

 

ARA ELEMAN İHTİYACI

 

Ülkemiz eğitim sisteminde arz talep dengesi fazla gözetilmeden yapılan eğitim planlaması hemen her mühendislik ve meslek alanında üniversiteli işsizler ordusunu tetikledi. Sanayinin ihtiyacı olan ara eleman için eğitim veren iki yıl süreli meslek yüksek okulları ise hemen her ile yayılan üniversiteleşme ile de cazibesini yitirdi. Bir tarafta üniversite bitirmesine rağmen iş bulamayan gençlik ile fabrikasına ara eleman bulamayan işveren denkleminden esasla ara eleman yetiştirmeye yönelik programlar üretilmeye başlandı. Bu projelerde eğitim planlaması arz talep şartları bölge bazlı gözetildiğindenneredeyse yüzde 100 istihdam garantili oluyor.

 

Haber / Mensure KARDEŞ