Kimyasal Depolamaya Karşıyız

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan yerel bir gazetede kimyasal depolara uygun olmayan yer verildiğine karşın haberi yalanlayıp, "Kimyasal depolamaya karşıyız" dedi.

GÜNDEM 20.02.2017 21:51:00 0
Kimyasal Depolamaya Karşıyız

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, bir süredir bölgeye kömürlü termik santral yapmak için girişimlerde bulunan bir firmanın arazisi kendisine ait liman içerisinde imar hakkını tamamlamasına rağmen yaptırdığı 5 bin 929 metrekarelik depoya mühür vurdurup yasal işlemler başlatmasının ardından yerel bir gazetede aleyhinde çıkan habere karşı basın açıklamasında bulundu.

 

YENİSİNE BAŞLADILAR

 

Kimyasal depolara uygun olmayan yerde izin verdiğine dair haberi yalanlayan Uyan, “Sözü edilen bölgede biz kömür depolanmasına karşı çıkarken, nasıl kimyasal depolara izin verebileceğimiz düşünülür. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Belli ki; üç yıldır sürdürülen yıpratma politikaları sonuç vermedi, yenisine başladılar” dedi.

 

DAHA NEYİN PEŞİNDELER

 

 Sözü edilen haberde başkana ait olduğu söylenen otel inşaatında kaçak çıkmaların olduğu söz edilirken, bunu yalanlayan Başkan Uyan, “Tüm incelemeler yapıldı. Yargı da lehimize karar verdi. Daha neyin peşindeler bilemiyorum” ifadesini kullandı. Başkan Uyan aynı gazete tarafından hakkında ortaya atılan birçok iddianın soruşturmaya gerek olmadığı gerekçesiyle savcılık tarafından kapatıldığına da dikkat çekti.  

 

ÖNCE ZEHİRLERİNE ÖNLEM ALSINLAR

 

Bölgede Kaptan Şirketler Grubu ile Ceynak Lojistik A.Ş’ye aynı imar planının uygulanmasına karşın Kaptan Şirketler Grubu’nun bölgede başka yatırımcı istememesinden esasla grup bünyesindeki gazete ile yalan haberler yaptığını öne süren Uyan, “O bölgede zaten okullar var. Bu okullar yıllardır limandan nakliyesi yapılan kömür tozlarıyla zehirleniyor. Bize kimyasal depo kurdurduğumuz yalanlarını söyleyenler öncelikle kendi zehirlerine önlem alsınlar. Bu bölge zaten depolama alanı. Kaldı ki; biz kimyasal depolama alanına zaten karşıyız” dedi.

 

KÖMÜR TOZU İLE HALKI ZEHİRLEDİLER

 

Kaptan Şirketler Grubu’nun yıllardır kömür tozu ile halkı zehirlediğini, bu vakaların üzerini örtmek için böylesi bir tutuma büründüğünü öne süren İbrahim Uyan, “Kanunsuz ve yasal olmayan hiçbir işleme müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımız beni bilirler ve bana onların sağlığını, hakkını, hukukunu koruma yetkisi verdiler. Biz de görevimizi meclis üyesi arkadaşlarım ve personelimle birlikte layıkıyla ve memnuniyetle yerine getiriyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ