Pkk propagandasına üç tutuklama

Çorlu ve Çerkezköy'de terör örgütü propagandası yapan 3 kişi ile FETÖ/PDY üyesi olduğu zanlı ile iki kişi önceki gün Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı Å?

GÜNDEM 16.02.2017 21:48:00 0
Pkk propagandasına üç tutuklama

SABAH SAATLERİNDE OPERASYON YAPILDI

 

Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler, Kızılpınar Mahallesi’nde İ.T.,A.T. ve Y.T.’nin sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığını tespit ederek önceki gün sabah saatlerinde evlerine operasyon düzenlenmişti.  Ayrıca ekipler FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Kızılpınar Mahallesi’nde K.T ve Ergene İlçesinden İ.K adlı şahısları da gözaltına almıştı. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ve FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ele geçirildi.

 

3 KİŞİ TUTUKLANDI

 

İlçe Jandarma Komutanlığında iki gün sorguları süren  İ.T., A.T. ve Y.T. dün Çerkezköy Adliyesine çıkartıldılar. Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen üç şahıs tutuklanarak Tekirdağ Cezaevine gönderilirken, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan K.T. ile İ.K.’nın ise sorgularının sürdüğü kaydedildi. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından operasyona ilişkin yapılan açıklamada “ KCK çizgisinde 'Yaşam Perspektifi' adı altında devletin adalet sistemini bertaraf ederek terör örgütünün sözde adalet sistemini yerleştirmeye çalışan K.T. ve İ.K. ile PKK/KCK terör örgütünün sosyal medyadan propagandasını yaptığı tespit edilen İ.T., A.T., Y.T. isimli şüpheliler gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yayın ve doküman ele geçirilmiş olup, K.T.’nin evinde FETÖ/PDY örgütüne ait kitaplar ele geçirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ