Çerkezköy'de Eğitime Sağlam ve Sosyal Temel

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapımı üstlenen sosyal bilimler lisesinin temeli 20 Şubat Pazartesi günü atılacak.

GÜNDEM 16.02.2017 21:48:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapımını üstlendiği, Ambardere Mevkii Eğitim Kampüsü’nde inşa edilecek 24 derslikli sosyal bilimler lisesinin temeli, 20 Şubat 2017 Pazartesi günü atılıyor. Saat 14.00’te başlayacak törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,Tekirdağ Milletvekilleri ileÇerkezköy, Kapaklı, Saray ilçelerinin kaymakam ve belediye başkanları da katılacak. Temel atma törenine tüm oda üyeleri ile birlikte vatandaşlar da davet edildi. Öte yandan Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva ilerleyen zamanda imkânları ölçüsünde ve yer tahsisi yapılması durumunda Kapaklı ve Saray ilçelerimizde de benzer eğitim kurumları inşa etmeyi arzu ettiklerini kaydetti.

 

24 DERSLİKLİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesinde, 24 derslik olarak inşa edilmesi düşünülen projeprotokolü 2016 yılı Eylül ayında Tekirdağ Valiliği’nde Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çerkezköy TSO tarafından imzalanarak resmiyet kazanmıştı. Sosyal Bilimler Lisesinin yapımıyla ilgili tarifsiz bir mutluluk içinde olduğunu belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi OdasıBaşkanı Süleyman Kozuva şunları kaydetti:

 

BİR NEVİ İMECE

 

“Bu proje, esasında ilçemizde uygun bir arsanın bulunması, Çerkezköy Kaymakamlığımızın ilçeye bir okul kazandırmak için gösterdiği üstün gayret, Milli Eğitim Bakanlığımızın izni ve Tekirdağ Valiliğimizin himayeleriyle; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin konuya gösterdiği hassasiyet, yardımsever iş adamlarımızın iyi niyetleri çerçevesinde oluşmuş bir projedir. Bölgemize artı değer katacak olması bakımından gerçekten önemli bir sosyal projedir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecektir.”

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN