Milletin Sesi Olduk Milli Gururu Yaşadık

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde başarılı bir yayına imza atan 106.9 Radyo Haber, RATEM ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldı?

GÜNDEM 14.02.2017 20:17:00 0
Milletin Sesi Olduk Milli Gururu Yaşadık

RATEM Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın “Medya ve Demokrasi” ödülleri, Başkent Ankara’da düzenlenen üst düzey törenle verildi. Söz konusu ödül o gece Türkiye’de yayınını kesen sadece iki yerel radyoya verildi. İstanbul’dan Radyo Trafik ile Çerkezköy’den Radyo Haber ödüle layık görülen yayın kuruluşları oldu. Radyo Haber Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Şaban Kardeş, “Bu ödülü aslında gecenin şehitlerinden aldım. Bu ödülü şahsım değil Çerkezköy, Tekirdağ ve Trakya adına aldım” dedi.

 

GURUR KAYNAĞI OLDU

 

 Şaban Kardeş, Radyo Haber’in sloganı olan “ Sizin sesiniz. Sizin seçiminiz” den yola çıkarak 15 Temmuz gecesi halkın sesine kulak verdiklerini veradyonun mikrofonlarını açtıklarını belirtip,“Karanlık geceyi an ve an anlatmaya çalıştık. Bu başarı ilçemiz Çerkezköy, ilimiz Tekirdağ, bölgemiz Trakya ile birlikte sektör ve mesleğimiz adına gurur kaynağı oldu. Tekirdağ halkının o gün verdiği tepkiyi izleyicilerimize aktardık. Bir daha olsun. Yine ülkemiz ve demokrasi için, kanımız ve canımız pahasına aynı tepkiyi yine vermekten, yine göstermekten asla bir saniye bile tereddüt etmeyiz” dedi.

 

TRAKYALI RADYOCULARI TEKİRDAĞLI VEKİLLER AĞIRLADI

 

Ankara’daki törenöncesi heyet 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimcileri tarafından bombalanan TBMM’deki alana karanfiller bırakarak, kokteylde bir araya geldi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ve Mustafa Yel ile CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü,  Medya ve Demokrasi etkinliği için Tekirdağ, Edirne, Kırklareli'nden gelen aynı zamanda RATEM Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Bölge sorumlusu olan Çorlu FM’den Bülent Özgür ile Çerkezköy Radyo Haber’den Şaban Kardeş, Keşan FM’den İbrahim Dağ, Lüleburgaz FM’den Alaattin Erdal ve Babaeski Soylu FM Kadir Tolga Soylu’yu öğlen yemeğinde ağırladı.

 

KARDEŞ ÖDÜLÜ YILDIRIM’DAN ALDI

 

Türkiye’de karanlık gecede yayın akışını keserek darbe karşıtı yayın yapan iki radyodan bir tanesi olan Radyo Haber adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Şaban Kardeş, Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden aldı. Törene, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı Vekili Ahmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Mustafa Yel katıldı.

 

MEDYA ÖNEMLİ ROL ALDI

 

TBMM Tören Salonu’ndaki törenin açılış konuşmasını Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı - RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy yaptı. Gürsoy, FETÖ'nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde medyanın önemli bir rol aldığını söyledi. Gürsoy, konuşmasında basın sektörünün yaşadığı zorluklara da dikkat çekti.Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da, 15 Temmuz darbe girişimini engelleyen kurumlarından birinin basın olduğunu söyledi. 

 

MEDYA HAYATININ SINAVINI VERDİ

 

TBMM Başkanı Vekili Ahmet Aydın, günümüz medyasının zorluklarına dikkat çekerek, "Sosyal medya ve internettin ilerlemesiyle gazetecilerin işi daha da zorlaştı. Bakıldığı zaman toplumda en fazla siyasetçi ve gazeteci eleştirilir. Eleştirinin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Ancak demokrasilerde de hiç bir özgürlük sınırlı değildir" dedi. Ahmet Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürme çalışması olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortadan kaldırılmaya çalışıldığını, Meclis'in kapatılmaya çalışıldığını aktaran Aydın, “15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Medya o gece hayatının sınavını verdi. Hem milletimizi uyandırdınız hem de dünyaya ulaştırdınız” dedi. Aydın, “15 Temmuz son darbe girişimi olacaktır. Sizlerin de desteğiyle Türkiye geleceğe umutla bakacak” dedi.

 

BAŞARI TEŞVİK EDİLMELİDİR

 

Etkinlikte konuşan Başbakan Binali Yıldırım,15 Temmuz darbesinin bastırılmasında en büyük rolü medya organlarının oynadığını belirtti.  “Etki gücü bu kadar yaygın olan bir birliğin etkinliğine katılmasaydım herhalde sonuçları farklı olabilirdi." diye espri yapan Yıldırım, "Marifet iltifata tabidir. Başarının mutlaka ödüllendirilmesi, teşvik edilmesi lazım. Yeni başarılara ulaşmak için buna ihtiyaç var” diye konuştu. Yıldırım, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine işaret ederek şöyle devam etti:

 

EN BÜYÜK ROLÜ MEDYA ORGANLARIMIZ OYNAMIŞTIR

 

“15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde herhalde eşi benzeri görülmemiş bir iştir. İlk defa silaha, tanka, uçağa, helikoptere, füzelere karşı millet göğsünü siper etmiş ve bu alçakça girişimi bertaraf etmiştir. Bir kez daha Türk Milleti’nin ne kadar asil, büyük bir millet olduğunu hep beraber 15 Temmuz gecesi gördük, şahit olduk. 15 Temmuz alçak darbe girişiminin kahramanları var. Bunların başında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik ve dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlılığı ve aziz milletimizin meydanlara inip bu darbecilere karşı gösterdiği kahramanlık var. Ancak bu darbe girişiminin bastırılmasında en büyük rolü medya organlarımız oynamıştır.

 

DARBEYE KARŞI NET BİR DURUŞ

 

Bu kalkışmanın başladığı ilk saatlerden itibaren hiçbir telkin olmadan, hiçbir şey kendilerine söylenmeden, gerek bizim gerek Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalarla beraber bütün görsel, sosyal medya mecraları adeta ağız birliği yapmış gibi darbeye karşı net duruşlarını ortaya koşmuşlar ve darbecilerin kimyasını bozmuşlardır. Bu vesileyle burada bulunan bütün basın mensuplarına, o karanlık gecede ülkemizin aydınlanması için gösterdiğiniz büyük kahramanlık büyük vatanseverlik için teşekkür ediyorum.”

 

YEREL BASININ ROLÜNÜ ANLADIK

 

Öte yandan RATEM’den 450 kişilik bir heyet de Radyo Televizyon ve Basından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile yemekte bir araya geldi. Kurtulmuş, darbe gecesi Anadolu ve Trakya’da yerel basının rolünü çok net anladıklarını ve sorunlarını bildiklerini kaydetti.

 

ÖDÜLLENDİRİLENLER

"Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Anadolu Ajansı adına Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, Tekirdağ Çerkezköy Radyo Haber Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kardeş, Konya Kon TV'den Nurettin Bay ve Mustafa Tatlısu, Kayseri Elif TV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Hamurcu, İstanbul Radyo Trafik Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan, Elazığ Kanal 23 Televizyonundan Murat Varol, Armoni FM ve Radyo 03'ten Ömer Elçi, Kral FM Grubu Genel Koordinatı Mehmet Akbay, Ülke TV'den Bekir Gündoğan, NTV'den Oğuz Haksever, HaberTürk Genel Müdürü Veyis Ateş, A Haber Genel Müdürü Abdülhalik Çimen, 24 Televizyonu Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Digitürk Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Müdür Yardımcısı Eren Demircan, Türksat Anonim Şirketi Genel Müdürü Cenk Şen, Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN Türk Haber Koordinatörü Ali Güven ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka."