Mandalı park hizmetlerinde sınır tanımadı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 2016 yılında gerek ilçe merkezi gerekse köylerdeki parkların her tür ihtiyacını yerine getirdi. Park hizmetinde sınır tanımayan Mandalı her yaştan çocuk ile e

GÜNDEM 12.02.2017 22:06:00 0
Mandalı park hizmetlerinde sınır tanımadı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 2016 yılında yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.Kapaklı halkı için çalışmaların 2017 yılında da aralıklarla süreceğini kaydeden Başkan Mandalı, “ 2016 yılında ilçemiz ve bağlı köylerinde dikimi yapılan fidanların, mevcutpark, ortarefüj, piknik alanları ve bilumum yeşil alanların sulama,gübreleme,ağaçların budanması ile çimlerin bakımı ve biçilmesi işleri yapılmıştır. Park alanlarında bulunan çocuk oyun grubu ve spor aletlerinin kırılan parçaları tamir edilerek genel bakım ve onarımı yapılmıştır. Panel Sokak Parkı, Veli Çeken Parkı, Kazak Gölü Mesire Alanı, Pınarça Mahallesi park alanı,Hoca Ahmet Yesevi Caddesi sonundaki refüj ve Bülent Ecevit Parkı’ndaki bozulan parke taş ve bordürlerin bakım, onarımı yapılmıştır” dedi.

 

İHALE SONUÇLANDI

 

2016/97670 kayıt no’lu  “Oyun grupları, oyun grubu ekipmanları, kent mobilyaları, açık alan spor aletleri, kauçuk zemin kaplama malzeme alımı işi” ihalesinin sonuca bağlandığını, ihale konusu malzemelerin alındığını kaydeden Mandalı şöyle devam etti: “Koru Sokak, Evrim Sokak,  Karaağaç Mahallesi Emek Caddesi’ndeki park alanı,Yanıkağıl Parkı ve Canbazlar Caddesi park alanı, İsmet Paşa Mahallesi 53. Sokak park alanı, Karaağaç Mahallesi Kiraz Park alanı, Pınarça Mahallesi 181 ada no’lu park alanı, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu bahçesi,Yanıkağıl Mahallesi park alanı, Altınışık Parkı 1.bölüm ve 2.bölümlerinde ihale ile alınan kumlamalı beton parke taşı ve kumlamalı beton bordür taşı döşeme işi yaptırılmıştır.

 

“PARK ALANLARI ÇİMLENDİRİLDİ”

 

İsmet Paşa Mahallesi 53. Sokak Parkı, Pınarça Mahallesi 181 ada parkı, Çamlık Parkı, Bahçelievler Mahallesi Hazan Sokak Parkı, Hazer Sokak  Parkı, Karaağaç Mahallesi Şumnu Caddesi Kiraz Park, Çeken Caddesi sonundaki park, Atatürk Mahallesi İlkyaz Sokak ve Koru Sokak’taki park, Cumhuriyet Mahallesi Evrim Sokak Parkı, Karlı Mahallesi Parkı, Bahçeağıl Mahallesi Parkı’nda tesviye çalışması yapılarak alan düzeltilmiştir.Beton atılarak oyun grupları montajı tamamlamış ve kauçuk zemini döşenmiştir.Böylece ilçemize 12 adet yeni park kazandırılmıştır.

 

ESKİ OYUN GRUPLARI YENİLENDİ

 

İsmetpaşa Mahallesi 38. Sokak Parkı,Ali Baba Parkı,Karaağaç hizmet binası yanındaki park, Karaağaç Emek Caddesi Parkı, Osman Aşık Parkı, Altınışık Parkı, Canbazlar Caddesi park alanındaki eski oyun grupları ve spor aletleri sökülerek yerine yenilerinin montajı yapılmıştır. Çamlık Parkı,Kapaklı Anadolu Lisesi bahçesi, Koru Sokak, 53. Sokak, Evrim Sokak’ta bulunan park alanları, Bahçeağıl Mahallesi okul ve cami yanındaki park alanları ile Pınarça Mahallesi 181 ada no’lu park alanının çimlendirilmesi işi yapılmıştır.

 

MONTAJ HİZMETİ DE BELEDİYEDEN

 

Kazak Gölü Mesire alanına 4 metre uzunluğunda elektrostatik toz boyalı, çelik boru gövdeli 36 adet dış aydınlatma armatürünün montajı yapılmıştır. Cumhuriyet Mahallesi Dilber Sokak’ta bulunan park alanına yapılan süs havuzuna enerji kablosunun çekilmesi, Bahçelievler Mahallesi Beyazıt Caddesi üzerinde bulunan park alanına projektör takılması, Halim Danacı Parkı’nda çevre aydınlatılması yapılması için kablo döşenmesi ve bu alanda bulunan çevre aydınlatma direklerinin tamir bakım ve montajı yapılmıştır.

 

YENİLENDİLER

 

Atatürk Mahallesi Çeken Caddesi sonunda ve Palmiye Sokak’ta bulunan park alanlarının aydınlatmalarının yenilenmesi,  İsmet Paşa Mahallesi’nde uygun görülen alanlara ışıklı saksıların montajının yapılarak enerjilendirilmesi ve muhtelif parklarda aydınlatma devrelerinin tamirinin yapılması işi tamamlanmıştır.

 

HER TÜR TAMİR BAKIM

 

Kazak Gölü Mesire Alanı’nda bulunan fıskiyenin bakım ve onarımının yapılması, Pınarça  Mahallesi 2. park alanı, Bahçelievler Mahallesi Işıl Sokak park alanı,Yanıkağıl Mahallesi park alanı ve Karaağaç Mahallesi Emek Caddesi’nde  bulunan park alanı, İsmet Paşa Mahallesi Altınışık Parkı, Bahçelievler Mahallesi Hazer Sokak ile Hazan Sokak’ta bulunan park alanı, Cumhuriyet Mahallesi Ali Baba Parkı ile Evrim Sokak’ta bulunan park alanı, Bahçeağıl Mahallesi park alanı, Pınarça  Mahallesi 181 ada no’lu park alanı ve Karaağaç Mahallesi Şumnu Caddesi’nde bulunan park alanlarına led projektör, galvaniz aydınlatma direği, güç aydınlatma panosu takılması ve altyapı besleme kablosu döşenmesi işi yaptırılmıştır.

 

ŞEHRİN GİRİŞİNE “KAPAKLI” MONTAJI

 

Kazak Gölü Mesire Alanı’nda bulunan projektörlerin tamiri için gerekli malzeme ve montajı ile İsmet Paşa Mahallesi Bülent Ecevit Parkı’nda bulunan dış aydınlatma armatürlerin tamiri yapılmıştır.Atatürk Mahallesi Sarıyarlık  Deresi çevresindeki ağaçlık alanda bulunan yürüyüş yolunun aydınlatılması, İsmet Paşa Mahallesi 53. Sokak’ta bulunan park alanının aydınlatılması, Atatürk Mahallesi Palmiye Sokak park alanında  mevcut olan aydınlatmaların tamir bakım ve onarımının yapılması, İsmet Paşa Mahallesi Bülent Ecevit Parkı’nda bulunan çevre aydınlatma panosundaki sigortaların değiştirilmesi işi yapılmıştır. Kazak Gölü Mesire Alanı’na ve Pınar Bulvarı dönel kavşak üzerine şehir tanıtım yazısı '' Kapaklı “ montajı yapılmıştır.”

 

SÜS HAVUZLARI YAPILDI

 

İsmetpaşa Mahallesi’nde elektrik direklerine direk üstü çiçeklik montajı yapıldığını kaydeden Mandalı, “İsmet Paşa Mahallesi Gazi Osman Paşa Caddesi, Levent Caddesi ve Bülent Ecevit Caddesi ile Çamlık Park Alanı’na konulan ışıklı saksıların çiçeklendirilmesi işi yapılmıştır. Bahçeağıl Mahallesi cami yanı park alanına ve Cumhuriyet Mahallesi Dilber Sokak park alanına şelaleli süs havuzu yaptırılmıştır.

 

ESKİYENLER YENİLENDİ

 

Gazi İlkokulu ve Karaağaç İlkokulu bahçesindeki taşlar ve bordürler yenilenmiştir ve yeşil alan oluşturulması için zemin hazırlığı yapılmıştır.Pınarça Mahallesi 84-85 nolu bağımsız bölüme Orman Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikte 6 bin adet fıstık çamı dikilmiştir.Alanın çevre korumasının sağlanması amacıyla dikenli tel ile etrafı çevrilmiştir. Köylerdeki yol kenarlarında kurumuş olan ceviz fidanları sökülerek yerine 500 adet ceviz fidanı dikilmiştir. İlçe genelindeki okul bahçeleri ve yeşil alanlara toplamda 750 adet akçaağaç, dişbudak ve sedir fidanı dikilmiştir.

 

ÖĞRENCİLER TARIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ

 

Atatürk Mahallesi Sarıyarlık Deresi çevresi ve Mithat Paşa Caddesi Çamlık Parkı yanındaki alana Çevre Koruma haftası sebebiyle  ÇEVKOR (Çevre Koruma) Dergisi tarafından bağışlanan iki bin  adet bir metre boyunda sedir ağacı fidanı dikilmiştir.Sanayiciler İlköğretim Okulu bahçesine öğrencilerin sebze yetiştirebilmeleri için düzenlenen etkinlik kapsamındaki proje alanında tesviye, toprakserme, gübreleme ve sürme işlemleri yapılarak uygulama bahçesi oluşturulmuştur.

 

AYDINLATILDILAR

 

Çamlık Parkı’nda yürüyüş yolları hazırlanarak bu yollara kayrak taşı döşenmiştir. Mangal yerleri hazırlanarak kamelyalar konulmuştur. Elektrik direkleri konularak parkın aydınlatılması sağlanmıştır. Ayrıca bu alanda basketbol ve voleybol sahaları yapımı tamamlanmıştır.Atatürk Mahallesi Sarıyarlık Deresi çevresindeki ağaçlık alanda bulunan yürüyüş yolu ve Cumhuriyet Mahallesi Çamlık Piknik Alanı’nın düzenlenmesi için  kayrak taşı alınarak döşenmesi işi yaptırılmıştır” dedi.

 

YENİ MANGAL YERLERİ HAZIRLANDI

 

Ekipler tarafından ilçe genelinde dikimi yapılan fide, fidan ve süs bitkilerinin rüzgarda yan yatmaması ve köklerinin zarar görmemesi için 5 bin adet herek alınarak sabitlenmesi işinin yapıldığını kaydeden Mandalı, “Kazak Gölü Mesire Alanı’na 70 adet yeni mangal yeri hazırlanmıştır.Yine aynı bölgedeki yeşil alana araçların girmesini engellemek için büyük bordür döşenerek çevre koruması sağlanmıştır.Kazak Gölü etrafında bulunan çevre çitlerinden hasarlı olanlar tamir edilmiştir.

 

ÇOCUKLAR İHMAL EDİLMEDİ

 

Atatürk Mahallesi İlkyaz Sokak park alanına 1 adet tahterevalli, Koru Sokak Park Alanı’na, İsmetpaşa Mahallesi Altınışık Park Alanı’na, Karaağaç Mahallesi Kiraz Park alanına, Karlı Mahallesi park alanına,Evrim Sokak park alanına, Çeken Caddesi sonunda bulunan park alanına, Hazan  ve Hazer Sokaklardaki park alanlarına,Pınarça Mahallesi 181 ada park alanına  birer adet salıncak vetahterevalli, Diber Sokak park alanına iki adet tahterevalli montajı yapılmıştır.Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit Parkları’ndaki toplamda 80 adet hasar görmüş bank sökülerek bakım ve onarım çalışmalarına başlanmıştır” diye konuştu.

 

PARKLARA ŞEHİR MOBİLYALARI

 

Mandalı açıklamalarını şöyle tamamladı: “Atatürk Mahallesi İlkyaz Sokak park alanına spor aleti, bir adet çöp kovası, iki adet bank, Koru Sokak park alanına iki adet bank, bir adet piknik masası ve bir adet çöp kovası, İsmetpaşa Mahallesi Altınışık park alanına iki adet piknik masası, iki adet bank, bir adet çöp kovası, Karaağaç Mahallesi Kiraz park alanına iki adet piknik masası, Yanıkağıl İlköğretim Okulu bahçesine beş adet çöp kovası, Evrim Sokak parkına iki adet piknik masası  ile iki adet çöp kovası, Bahçeağıl Mahallesi’ne yeni yapılan  park alanına üç adet piknik masası, İsmetpaşa Mahallesi 38. Sokak park alanına iki adet piknik masası, Hazan Sokak park alanına üç adet piknik masası, Canbazlar Caddesi park alanına  dört adet bank, iki adet çöp kovası, Mehmet Elfide Erdegül İlköğretim Okulu’na beş adet çöp kovası, Karaağaç Mahallesi Emek Caddesi park alanına üç adet çöp kovası, Karaağaç hizmet binası yanına üç adet bank, üç adet çöp kovası, Bahçelievler Mahallesi Gonca Sokak park alanına üç adet bank, iki adet çöp kovası, bir adet piknik masası, Çamlık Parkı’na 10 adet bank, yedi adet çöp kovası, Atatürk Mahallesi Sarıyarlık Deresi çevresinde oluşturulan yürüyüş yoluna altı adet bank, İsmetpaşa Mahallesi 53. Sokak park alanına sekiz adet bank ve üç adet çöp kovası, Kapaklı Anadolu Lisesi bahçesine dört adet çöp kovası,Veli Çeken Parkı’na iki adet bank, Bahçeağıl İlkokulu bahçesine üç adet çöp kovası, İsmetpaşa Sağlık Ocağı bahçesine bir adet piknik masası montajı yapılmıştır.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ