Bostancı; 'Enez artık cazibe merkezi'

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı yaptığı açıklamada Enez'in cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, "Bu yıl Av ve Balık Festival 7-8-9 Temmuz 2017 tarihlerinde arasında yapılacak. Belediyemi

GÜNDEM 5.02.2017 17:25:00 0
Bostancı;

PERİYODİK ŞEKİLDE ÖDÜYORUZ

 

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, artık esnafın belediyeye iş yapmak için sıraya girdiklerini ifade ederek, “Artık 5-10 bin rakamlar bize çerez gibi geldi. Gelir kaynaklarımızı arttırdık. Taş fabrikamızı kurduk. 10.5 TL ücretle çeşitli il ve ilçelere taş satar hale geldik. Tırlarımız 2-3 tane yollarda  yerlerine teslim ediyoruz. Yaptığımız projelerde hükümetimizden her türlü desteği alıyoruz. 60 milyon liralık (Trilyon) borçla aldığımız belediyeyi bugün 45 milyon liraya düşürdük. Borçlarımızı yapılandırdık. Periyodik bir şekilde ödüyoruz” diye konuştu.

 

YERLİ POTANSİYEL VAR

 

Enez Belediyesi çöplüğünün olduğu yeri ıslah edeceklerini sözlerine ekleyen Bostancı, “Kendi imkanlarımızla yaptığımız çalışmalar sonucu burayı mesire yeri haline getireceğiz.  Milyarlarca bedelin ödenmesi gerekirken bu işin yapımını aldığımız araçlarla kendimiz yapıyoruz. Birde üzerine çıkan kil ve kumu değerlendirerek gelir elde ediyoruz. Enez'e doğalgaz gelmesi için karar çıktı. Enez'de 7 bin konut var. Biz buna hazırız. Burada yeterli potansiyel var. Umarım 2-3 yıl içinde bu da gerçekleşecek" açıklamasında bulundu.

 

KÜLTÜR VE PANEL AĞIRLIKLI FESTİVAL YAPACAĞIZ

 

Gelen talep üzerine TOKİ Sosyal Konut Projesinin de gerçekleşeceğini belirten Bostancı; " Bini aşkın Toki konutları sosyal projesi için belediyemize talep var.  Bu projede en kısa sürede hayata geçirilecek. Bölgenin tanıtımı açısından büyük faydası olan Av ve balık Festivali de 2002 yılından bu yana yapılmıyor. Bu yıl Av ve Balık Festival 7-8-9 Temmuz 2017 tarihlerinde arasında yapılacak. Belediyemize her ne kadar külfet getirse de tarih, turizm ve doğal güzellikleri tanıtım açısından katkısı büyüktür. Kültür ve panel ağırlıklı bir festival yapacağız." dedi.

 

5 YILDIZLI OTEL YAPACAKLARI BEKLİYORUZ

 

Abdullah Bostancı konuşmasının sonunda ise, “Enez sahilinin turizm bölgesi olması nedeniyle 5 yıldızlı hotel yapacakları bölgemize bekliyoruz. Şuan sahilimizde 700 konut için ruhsat müracaatı var. Sahilimiz hızla gelişiyor. 5 yıldızlı hotel yapacak yatırımcı ve girişimcilerimize her türlü yardımı ve desteği yapmaya hazırız." İfadelerine yer verdi.