"Süt üreticisinin daha fazla desteklenmesi gerekiyor"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Saray ilçesinde Saray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fikret Özer'i ziyaret etti.

GÜNDEM 3.02.2017 21:46:00 0

SÜTÜN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

 

Başkan Özer’den birlik çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman hayvancılığın ve hayvan yetiştiricilerinin yanında olduklarını söyledi. Sütün insan sağlığında büyük önem taşıdığını ve Dünya Süt Gününde yapılan etkinlikte süt içme alışkanlığını çoğaltmak için gençlere ve öğrencilere süt dağıttıklarını belirten Başkan Albayrak süt üreticisinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 

KISA ZAMANDA HAYATA GEÇİRİLECEK

 

Başkan Albayrak Mandacılığı Geliştirme Projesi, Koyunculuğu Geliştirme ve Koç Dağıtımı Projesi, Mera iyileştirme ve Yönetimi projesi, Baklagil Yem Bitkisi Tohum Dağıtımı Projesi, Hayvan Suyu  Göletleri Yapım Projesi, Arıcığı Geliştirme ve Yönetimi Projesi, Hayvancılığı Geliştirme Çiftçi Eğitim Projesi, Sıvat(Su Yalağı) Yapımı Projesi ile hayvancılığı desteklediklerini kısa bir zamanda da  Gezen Tavuk Yumurtacılığını Geliştirme Projesini hayata geçireceklerini açıkladı.