Kara bir leke olarak tarihe geçecektir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi Meclis toplantısında Yavuz Mahallesindeki semt pazarının

GÜNDEM 2.02.2017 22:57:00 0
Kara bir leke olarak tarihe geçecektir

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, merkez ilçe belediyesi toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında, Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nde yaşanan olayın Tekirdağ tarihine kara bir leke olarak girdiğini söyledi. Böyle bir saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınadığını kaydeden Albayrak, "Süleymanpaşa Meclisi'nde yaşanan olay Tekirdağ yerel yönetiminde kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Bunu yapanları şiddetle kınıyorum ve üzüntüyle karşılıyorum. Böyle bir olayın yaşandığını duyduğumda görüntüleri izledim. Daha sonra ilçe belediye başkanımı arayıp geçmiş olsun dileklerimi ilettim." ifadelerini kullandı.

 

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

 

Bugüne kadar Tekirdağ'da yapılan etkinliklerde devlet malına zarar verilmediğini aktaran Albayrak”
Tekirdağ son bir yılda görülmemiş siyasi manevralarla karşı karşıya. Tekirdağlıların hiçbir etkinliğinde devletin malına zarar verilmez. Sehpaların sandalyelerin masaların kırılması burada alışılmış şeyler değildir. Belediye meclisimizde yaşanan olayı tekrardan şiddetle kınıyorum. İlçe belediye başkanımın sonuna kadar arkasında olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

 

“PLANLI BİR ŞEKİLDE YAPILMIŞTIR”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat da yaptığı açıklamada yapılan saldırının siyasete ve demokrasiye yapılmış bir darbe olduğunu kaydetti. Yapılmak istenen işlemlerin esnafa farklı şekilde anlatılarak kışkırtılmak istendiğini savunan Eşkinat "Dün meclisimizde yaşanan olaylar tamamen planlı bir şekilde hazırlanmıştır. Yapılan saldırı belediye meclisine yapılmış bir harekettir. Biz bu hareketi siyasete demokrasiye yapılmış bir darbe olarak nitelendiriyoruz. Yaptığımız işlem, işgalci konumundaki esnafımızın tahsisli alanını kullanan pazarcı esnafı haline dönüştürülmesi işlemidir. Bu yasa çerçevesinde yapılmaktadır. Pazarcı esnafının özlük haklarını korumaya yönelik ciddi bir adımdır. İlk defa yapılıyor olması geçmişte bu işlemin neden yapılmıyordu sorgulamasını getirmez. Böyle gelmiş böyle gitmez. Bir şeyin düzene girmesi lazım. Yavuz Mahallesi semt pazarından sonra diğer Mahallelerdeki semt pazarlarında da düzenleme yapılacak” diye konuştu.