Eşkinat'tan katı atı bedeli müjdesi

Önceki gün gerçekleştirilen Süleymanpaşa Belediye Meclisi toplantısında alınan bir kararla su faturalarına yansıtılan ilçe belediyesi katı atık toplama bedelinde ciddi bir indirim yapıldı. Süleymanpa?

GÜNDEM 2.02.2017 22:50:00 0
Eşkinat

84 KURUŞA İNDİRİLDİ

 

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısında oylanarak oy birliği ile kabul edilen önergeye göre, TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından tahsil edilen su faturalarındaki ilçe belediyesi katı atık toplama bedeli tarifesinde yaklaşık yüzde 40’lık bir indirime gidildi. Daha önce 1,36 TL olan ilçe belediyesi katı atık bedeli 84 kuruşa indirildi.

 

“ŞUBAT AYINA YANSIYACAK”

 

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Belediyemizin konutlarda 2017 katı atık toplama ihalesi yapıldı ve ihale sonucu kesinleşti. İhale bizim belirlediğimiz yaklaşık maliyetin 1 milyon TL altında sonuçlandı. Yeni çöp konteynerleri ve işletme giderlerinden yaptığımız tasarrufla da toplamda geçen yılkiçevre temizliği maliyetimizdenyaklaşık 2 milyon TL tasarruf ettik. Bu tasarrufu da su faturalarındaki ilçe belediyesi katı atık toplama bedelinde indirime giderek değerlendirdik. Bir önceki ayki su faturalarında, bir ton su başına 1,36 TL olan katı atık bedelini 84 kuruşa çektik. Yani yaklaşık yüzde 40 civarında bir indirim gerçekleşmiş oldu. Çöp toplama maliyetlerimiz düşmüşken boş yere vatandaşımızdan fazla bedel tahsil etmek doğru olmazdı. Vatandaşlarımıza bu müjdeyi vermekten mutluluk duyuyorum,” diye konuştu. Katı atık toplama bedelinde yapılan yüzde  40’lık indirim Şubat ayı su faturalarına yansıtılacak. Şubat ayından itibaren Süleymanpaşalılar tükettikleri 1 ton su karşılığında 1,36 TL yerine 84 kuruş katı atık bedeli ödeyecek.